DOLAR
34,01 0,14%
EURO
38,05 -0,22%
ALTIN
2.829,95 -1,02%
BITCOIN
2.127.938,82 -3,79%

Rusya, Lübnan'daki Saldırıları Şiddetle Kınadı

Rusya, Lübnan'da meydana gelen çağrı cihazı saldırılarını kınayarak, olayın araştırılması gerektiğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 13:21
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 13:21

Rusya, Lübnan'daki Saldırıları Şiddetle Kınadı

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Sert Açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde çağrı cihazlarının patlatılmasıyla düzenlenen saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti. Yapılan yazılı açıklamada, bu tür saldırıların 'Lübnan'a karşı gerçekleştirilen terör ve hibrit savaş eylemleri' olduğu ifade edildi.

Saldırının Derin Etkileri

Zaharova, "Bu saldırı, Lübnan'ın egemenliğini ihlal etmekte ve konvansiyonel olmayan silah kullanımının uluslararası hukuka zarar verdiğini vurgulamakta," dedi. Ayrıca bu tür eylemlerin bölgedeki gerginliği artırabileceğine dikkat çekti. Adaletin Sağlanması Gerekiyor

Zaharova, "Bu terör eylemine dair kapsamlı bir soruşturma yapılmalı ve sorumlular adalet önüne çıkarılmalıdır. Tüm tarafları itidalli olmaya ve Orta Doğu'daki durumu istikrarsızlaştıracak adımlardan kaçınmaya çağırıyoruz," şeklinde konuştu.

Kremlin'den Ek Açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, saldırının bölgedeki durumu daha da gerginleştirerek kontrol edilemez hale getirebileceğini dile getirdi. Peskov, "Çağrı cihazlarının arkasındaki kişi veya grupların belirlenmesi gerektiğini ve benzer durumların önlenmesi için uzmanların inceleme yapması gerektiğini" ifade etti.

Ölü ve Yaralı Sayısı

Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırıların sonucunda 1 çocuk da dahil olmak üzere 9 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Ayrıca yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralanırken, bunların 200 kadarı ağır yaralı olarak kaydedildi.

Lübnanlı yetkililer, olayı gerçekleştirenden İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail’den henüz bir açıklama gelmedi. Öte yandan, İsrail-Lübnan sınırındaki gerginlik ise 8 Ekim 2023'ten bu yana artış göstermekte.