DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.141.511,28 0,51%

Rusya, Fransa'nın İfade Özgürlüğü Normlarını İhlal Ettiğini İddia Ediyor

Rusya, Fransa'nın Telegram CEO'su Pavel Durov'u gözaltına alarak uluslararası ifade özgürlüğü normlarını ihlal ettiğini savundu.

Yayın Tarihi: 28.08.2024 19:16
Güncelleme Tarihi: 28.08.2024 19:16

Rusya, Fransa'nın İfade Özgürlüğü Normlarını İhlal Ettiğini İddia Ediyor

Rusya'dan Fransa'ya Sert Tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Fransa'nın uluslararası ifade özgürlüğü normlarını ihlal ettiğini açıkladı. Zaharova, Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov'un gözaltına alınmasının ardından yaptığı basın toplantısında, Fransa'nın bu tutumunu eleştirerek, "Fransa yönetimi, ifade özgürlüğünün korunması ile ilgili uluslararası normları kaba şekilde çiğnedi" dedi.

İkili Standartlar Eleştirisi

Zaharova, Fransız yetkililerin basın ve bilgiye erişim konusundaki sözlerinin iki yüzlü olduğunu belirtti. "Belirttikleri ideallerin tam tersini görüyoruz" ifadelerini kullanan Zaharova, uluslararası normların ihlaline çok sayıda kişinin tepki gösterdiğine dikkat çekti. Bunun yanında, neo-liberal elitlerin sessiz kaldığını vurguladı.

Durov'a Erişim Talebi

Rusya'nın Paris Büyükelçiliği'nin, Durov'a erişim sağlanması için Fransa'ya başvuruda bulunduğunu hatırlatan Zaharova, Fransa'nın bu talebe yanıt vermediğini ifade etti.

Mescid-i Aksa Açıklamaları

Zaharova, İsrail'in Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etme çağrısını kınayarak, bunun Kudüs'teki kutsal mekanların statükosunu bozduğunu söyledi. "Bu tür radikal söylemler, Orta Doğu'da gerginliği artıran adımlardır" diyerek, uluslararası toplumun bu tür eylemleri kınaması gerektiğini savundu.

Barış Müzakereleri Üzerine Yorumlar

Rusya-Ukrayna müzakerelerine değinen Zaharova, Kiev yönetimi ile barış görüşmelerinin söz konusu olmadığını belirtti. Ayrıca, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin Kiev ziyaretine ilişkin, bu tür girişimlerin Ukrayna krizinin çözümüne katkı sağladığını belirtti.

Orta Doğu'daki Durum

Zaharova, Orta Doğu'daki durumu, "patlamaya meyilli" olarak tanımlayarak, tüm ilgili taraflara sorumluluk üstlenmeleri ve gerginliği artıracak eylemlerden kaçınmaları çağrısında bulundu.