DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.138.871,53 0,64%

Rusya'dan Türk Aktivist Eygi'nin Ölümüne Tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türk-Amerikan aktivist Eygi'nin ölümü üzerine uluslararası barış çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 18:18
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 18:18

Rusya'dan Türk Aktivist Eygi'nin Ölümüne Tepki

Rusya: Türk Aktivist Eygi'nin Ölümü Trajik Bir Olay

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesini "trajik" bir olay olarak nitelendirdi. Zaharova, bu durumun Gazze Şeridi'ndeki gerginliklerin azaltılmasına ve ilgili meselelerin çözülmesine yönelik acil bir ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Basın Toplantısında Öne Çıkanlar

Başkent Moskova'da düzenlenen basın toplantısında Zaharova, AA muhabirinin konuya ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi: "Bu gerçekten trajik bir olay. Gazze'deki mevcut durum, bölgedeki gerginliğin acilen düşürülmesi ve sorunun çözülmesi gerektiğini açıkça gösteriyor." Gerginlik ve İnsani Yardım

Zaharova, "Kanın dökülmeye devam etmesi, işgal altındaki Filistin topraklarında ve genel olarak Orta Doğu'da şiddetin artmasına yol açıyor. Bu nedenle, acil olarak ateşkes sağlanmalı ve Gazze halkına insani yardım ulaştırılmalıdır." dedi.

ABD'nin Füze Tehditleri Hakkında

ABD'nin Japonya'ya orta ve kısa menzilli füze yerleştirme planlarına değinen Zaharova, "Rusya ve Çin, ABD'nin bu gibi füze tehditlerine karşı sessiz kalmayacak ve bunu siyasi platformda ele alacaktır. Ulusal güvenliklerini korumakta kararlılar," ifadelerini kullandı.

İHA Saldırısı ve Uluslararası Tepkiler

Zaharova, Ukrayna'nın Moskova dahil Rus topraklarına yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırısının ardında ABD ve İngiltere'nin olduğunu iddia etti. Ayrıca, uluslararası örgütlerin bu tür saldırılara karşı duyarlılık göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Ukrayna meselesi için barış planı hazırladığı yönündeki haberlere de değinen Zaharova, bu planın Rusya'ya henüz iletilmediğini belirtti.