DOLAR
34,16 0,05%
EURO
37,87 0,12%
ALTIN
2.919,32 0,25%
BITCOIN
2.103.160,12 -1,19%

Rusya'dan Meta'ya Sert Tepki

Kremlin, Meta'nın Rus medya kuruluşlarına yönelik yasak kararını 'kabul edilemez' şeklinde yorumladı.

Yayın Tarihi: 17.09.2024 13:49
Güncelleme Tarihi: 17.09.2024 13:49

Rusya'dan Meta'ya Sert Tepki

Meta'nın Rus Medyası Üzerindeki Yasak Kararı Tepkiyle Karşılandı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Meta'nın Rus medya kuruluşlarını yasaklama kararının son derece olumsuz ve kabul edilemez olduğunu belirtti. Peskov, yaptığı açıklamada, "Bu, Meta ile ilişkilerimizi iyileştirme ihtimalini zorlaştırıyor," ifadelerini kullandı.

Meta'nın Kararına Eleştiriler

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Meta'nın bu tür seçici eylemlerinin kendisini itibarsızlaştırdığını vurguladı. "Rus medyasına yönelik bu tür yasaklamalar son derece olumsuz bir karar olarak değerlendiriliyor," diye ekledi.

Askeri Personel Sayısındaki Artış

Ayrıca Vladimir Putin'in Rus ordusundaki asker sayısını artırma kararına ilişkin soruları yanıtlayan Peskov, "Bu karar, ülkemize yönelik tehditlerden kaynaklanıyor. Batı ve doğu sınırlarımızdaki düşmanca durumlar, bu önlemleri almak durumunda bırakmaktadır," dedi.

ABD ve Meta'nın İlişkisi

Meta, "dış müdahale faaliyetleri" gerekçesiyle bazı Rus medya kuruluşlarını platformlarından yasakladığını duyurmuştu. ABD Adalet Bakanlığı, 4 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada, Rusya'ya bağlı medya kuruluşlarını başkanlık seçimlerine müdahale etmekle suçlayarak, yaptırımlar uygulamıştı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise, Rus devlet kanalı RT ile bağlantılı kuruluşlara ve kişilere yönelik yaptırım kararı aldıklarını açıkladı.

Öte yandan, Rus mahkemesi, Mart 2022'de Facebook ve Instagram'ı aşırılık yanlısı olarak tanımlayarak Meta'nın faaliyetlerini yasaklama kararı almıştı. Kasım 2022'de ise Rusya Adalet Bakanlığı, Meta'yı aşırılıkçı örgütler listesine dahil etmişti.