DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.244.047,57 -0,07%

Rusya'dan İsrail'in Saldırısına Sert Tepki

Lavrov, İsrail'in Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürmesini kınayarak, terörist yollara başvurulmaması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 28.09.2024 21:28
Güncelleme Tarihi: 28.09.2024 21:28

Rusya'dan İsrail'in Saldırısına Sert Tepki

Rusya Dışişleri Bakanı'ndan Açıklamalar

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Lavrov, "Siyasi hesaplaşmalar için terörist yollara ve kan akıtmaya başvurulmamalı" şeklinde konuştu.

Beyrut'taki Saldırı Hakkında Bilgiler

Birleşmiş Milletler (BM) binasında düzenlenen basın toplantısında, AA muhabirinin "Sayın Bakan, dün İsrail Başbakanı, uluslararası barış ve güvenliği korumak için inşa edilen BM binasından çıkar çıkmaz Beyrut'a saldırı emri verdi. Sizce Nasrallah'ın ölümü, İsrail'i durduracak mı?" şeklindeki sorusuna cevap veren Lavrov, olayın İsrail'in ilk siyasi suikastı olmadığını belirtti.

Geçmiş Olaylara Dikkat Çekti

Lavrov, daha önce Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin de öldürüldüğünü hatırlatarak, Suriye'deki İran konsolosluğuna da saldırıldığını ifade etti. Bu durumu, "Birçok kişi, İsrail'in ABD'yi çatışmaya çekmeye çalıştığını düşünüyor" sözleriyle değerlendirdi.

İran ve NATO Ülkeleri İle İlgili Yorumlar

Lavrov, İran'ın sorumlu bir tutum sergilediğini vurgulayarak, bu tutumun kayda geçmesi gerektiğini kaydetti. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin de benzer bir strateji izlediğini ifade etti. Lavrov, "Ondan sonra oturup izleyecekler" ifadesiyle durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Sonuç olarak, Lavrov, "Bunun doğru bir yol olduğunu düşünmüyorum. Siyasi hesaplaşmalar için terörist yollara ve kan akıtmaya başvurulmamalı" şeklinde net bir tavır sergiledi.