DOLAR
34,26 0,05%
EURO
37,39 0,14%
ALTIN
2.919,03 -0,01%
BITCOIN
2.253.106,94 0,28%

Rusya'dan İsrail'in Nasrallah'a Yönelik Saldırısına Sert Tepki

Rusya, İsrail'in Nasrallah'ı öldürmesinin Orta Doğu'da ciddi sorunlar yaratabileceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 28.09.2024 18:55
Güncelleme Tarihi: 28.09.2024 18:55

Rusya'dan İsrail'in Nasrallah'a Yönelik Saldırısına Sert Tepki

Rusya'dan Çarpıcı Açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a karşı gerçekleştirdiği eylemi "siyasi bir cinayet" olarak nitelendirdi. Bakanlık, bu durumun Lübnan ve Orta Doğu'da "çok daha dramatik sonuçlar doğurabileceğini" ifade etti.

Saldırı Detayları

Bakanlık, 27 Eylül'de İsrail ordusunun Beyrut'un güneyinde yoğun nüfusun bulunduğu bölgelere düzenlediği hava saldırılarında Nasrallah'ın öldüğünü duyurduğunu belirtti. Açıklamada, bu saldırılar sonucu konutların tamamen yıkıldığı ve geniş çaplı tahribat meydana geldiği aktarıldı.

Yeni Şiddet Dalgası Tehlikesi

Rus Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in gerçekleştirdiği bu saldırılarda Lübnan vatandaşlarının yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, bu durumun yeni bir şiddet dalgasına yol açma riskinin yüksek olduğunu vurguladı. Açıklamada, sorumluluğun tamamen İsrail'e ait olduğu dile getirildi.

Uluslararası Topluma Çağrı

Rus Dışişleri, uluslararası topluma bölgedeki çatışmaların artışını önlemek için gerekli adımları atması gerektiğini hatırlatarak, askeri eylemlerin durdurulmasının ve siyasi çözümler için uygun koşulların sağlanmasının önemini vurguladı.