DOLAR
34,11 -0,31%
EURO
38,13 -0,26%
ALTIN
2.877,03 -1,78%
BITCOIN
2.145.089,77 0,3%

Rusya: Batı İstihbaratı Bilgi Teknolojisi Şirketlerini Kontrol Ediyor

Rusya, bilgi teknolojisi şirketlerinin arkasında Batı'nın istihbarat ve müdahale amacı bulunduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 17:05
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 17:05

Rusya: Batı İstihbaratı Bilgi Teknolojisi Şirketlerini Kontrol Ediyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Kritik Açıklamalar

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, son günlerde yaptığı açıklamalarda bilgi teknolojisi şirketlerinin Batı istihbaratının etkisi altında olduğunu vurguladı. Zaharova, "Batılılar, teknoloji kaynaklarını devletlerin iç işlerine müdahale etmek için kullanıyor" ifadelerini kullandı.

Lübnan'daki Terör Olayı Üzerine Yorumlar

Zaharova, St. Petersburg’da düzenlenen Avrasya Kadın Forumu sırasında Lübnan'daki patlatma olaylarına değindi. "Bu konunun detaylıca araştırılması gerekiyor. Geniş çaplı askeri operasyonların, Orta Doğu için yıkıcı sonuçları olabilir" şeklinde konuştu.

Rusya'nın Güvenlik Önlemleri

Bir basın toplantısında, Lübnan'daki olayların Batılı cihazların kullanıcılarını nasıl savunmasız hale getirdiği iddialarına karşılık, Zaharova, "Gerekli adımları atıyoruz" dedi.

ABD'nin Kraldığına Dikkat Çekti

Zaharova, ayrıca NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in açıklamalarının bağımsız bir görüş olmadığını belirtti. "ABD'nin NATO üzerindeki etkisi, strateji ve kavramları belirlemedeki rolü tüm dünya için sorun yaratıyor" ifadelerini kullandı.

Kore Yarımadası'ndaki Askeri Gerginlik

ABD ve Güney Kore'nin Kore Yarımadası'ndaki askeri varlığını artırması üzerine de Zaharova, "Bu tür eylemlerin statükoyu bozacağı ve bölgedeki gerginliği artıracağı endişesindeyiz" şeklinde konuştu.

3+3 Formatında Toplantı Hazırlığı

Buna ek olarak, Mariya Zaharova, Güney Kafkasya ile ilgili 3+3 toplantısının Türkiye'de gerçekleştirileceğini ve tarihinin belirlendiğinde duyurulacağını da bildirdi.