Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Rus Ortodoks Kilisesi, Paris Olimpiyatlarındaki Açılış Törenine Tepki Gösterdi

Rus Ortodoks Kilisesi, Paris Olimpiyatları'nda Hristiyanların hakarete uğradığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 11:00
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 11:00

Rus Ortodoks Kilisesi, Paris Olimpiyatlarındaki Açılış Törenine Tepki Gösterdi

Rus Ortodoks Kilisesi'nden Sert Açıklama

Rus Ortodoks Kilisesi, Fransa'nın Paris şehrinde gerçekleşen Olimpiyatların açılışında Hristiyanlara yönelik hakaretler yapıldığını ifade etti. Kilisenin Toplum ve Medya İlişkileri Departmanı Başkan Yardımcısı Vahtang Kipşidze, yaptığı açıklamada, bu olayların Avrupa'da "tanrısızlığa dayalı bir kültürün" gelişimini simgelediğini söyledi.

Performansa Tepki

Kipşidze, Olimpiyat açılışında gerçekleşen "drag queen" performansının ve Hz. İsa'yı konu alan "Son Akşam Yemeği" tablosunun tasvirinin Hristiyanları rencide ettiğini belirtti. Bu tür gösterimlerin, daha önce başlamış bir sürecin yoğunlaştırılmış bir örneği olduğunu vurguladı.

Yasak ve Dayanışma Mesajı

Ayrıca, Olimpiyatlarda Rus bayrağının taşınmasının yasaklandığını hatırlatan Kipşidze, "Eğer bu şeytani gösteri bayrağımızın gölgesinde gerçekleştirilseydi, büyük bir sevinç yaşamak pek mümkün olmazdı." şeklinde konuştu. Kipşidze, açılış seremonisinde aşağılandığını hisseden milyonlarca Hristiyanla dayanışma içinde olduklarını ve bu durumun Avrupa medeniyetine etkilerini sorguladıklarını ifade etti.

Kipşidze, "Olimpiyatların açılışını yönetenler, Hristiyanlığı küçümseyerek Avrupa'nın tarihine ve kültürüne saygısızlık göstermiştir. Avrupa'nın ortasında, bir maymunun insanı taklit etmesi gibi Hristiyanlığın parodisiyle karşılaşmak gerçekten üzücü." dedi.