DOLAR
34,26 0,1%
EURO
37,38 0,4%
ALTIN
2.917,88 0,35%
BITCOIN
2.255.297,77 -5,02%

Ruanda'da Marburg Virüsü Kontrol Altında

Ruanda, Marburg virüsü ile mücadelede kontrol sağlandı. 12 kişi hayatını kaybetti, aşılama başladı.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 18:53
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 18:53

Ruanda'da Marburg Virüsü Kontrol Altında

Ruanda'da Marburg Virüsü Üzerine Son Gelişmeler

Ruanda Sağlık Bakanlığı, ülkedeki Marburg virüsünün kontrol altına alındığını duyurdu. Virüs nedeniyle 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Sağlık Bakanı Nsanzimana Açıklamada Bulundu

Ruanda Sağlık Bakanı Sabin Nsanzimana, yaptığı açıklamada, virüsle mücadele için yürütülen aşılama stratejilerini aktardı. 700 doz aşının temin edildiğini ve bu aşılama sayesinde durumun kontrol altında olduğunu ifade etti.

Ölümler ve Enfeksiyon Durumu

6 Ekim tarihli açıklamada, Sabin Aşı Enstitüsü aracılığıyla temin edilen aşıların, risk altında bulunan sağlık personeline ve enfekte hastalarla temas etmiş kişilere uygulanacağı bildirildi. Ayrıca, 5 Ekim itibarıyla ülkede 46 kişinin virüse yakalandığı ve bunlardan 12'sinin öldüğü açıklandı.

Alınan Önlemler ve Hastalığın Yayılımı

Hastalık yayılımını engellemek amacıyla sağlık merkezlerindeki hasta ziyaretleri yasaklandı. Ruandalı yetkililer, ayrıca seyahat ve toplantı gibi etkinliklere kısıtlamalar getirdi.

Marburg Virüsünün Tehlikesi

Marburg virüsü, Ebola ile aynı aileden olup, bulaşan kişilerin ölüm oranı %88'e kadar çıkabilmektedir. Yarasalardan insanlara bulaşan bu virüs, enfekte kişilerle temas yoluyla yayılmaktadır. Belirtiler arasında ateş, kas ağrıları, ishal ve kan kaybı yer almaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Bilgiler

Dünya Sağlık Örgütü, Marburg virüsüne karşı kesin bir tedavi veya aşı olmadığını ancak çeşitli kan ürünleri ve bağışıklık tedavileri üzerinde çalışıldığını bildirdi.