Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

RTÜK Youtube'a da el attı! Yakında tüm yayınları denetleyebilecek

Televizyon ve çeşitli mecralardan sonra Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Youtube’da kısıtlamlar yapmaya hazırlanıyor.

Yayın Tarihi: 29.02.2024 16:49
Güncelleme Tarihi: 29.02.2024 16:49

RTÜK Youtube'a da el attı! Yakında tüm yayınları denetleyebilecek

RTÜK; Youtube’da yapılan yayınları denetlemek için çalışmalarına başladı. 

Sosyal medyadaki yayınlara RTÜK denetimi uygulanabilmesi için yeni bir düzenleme hazırlamaya girişen kurum, 2019 yılında getirdiği Netflix, BluTV, Disney Plus kısıtlamalarını Youtube’da da uygulamaya planlıyor. 

Sosyal medya yayınlarını da RTÜK denetleyecek! 

RTÜK’ün YouTube’u denetlemek için görüşmelere başladığı ortaya çıktı. Bu kapsamda tüm sosyal medyaya el atmak isteyen kurum, YouTube dahil diğer platformlarda da yetki sahibi olmak adına görüşmelerine başladı. 

İsterse yayın yasağı getirecek! 

RTÜK, eğer gereken düzenlemeyi getirirse; tüm sosyal medya platformlarında yayın yapan herkesi kontrol edebilecek. Yani, sosyal medyada herhangi bir platformda yayın yapan kişiler, Youtube dahil RTÜK kurallarına uymak zorunda olacak. Hatta öyle ki bu kurallara uymayanlara yayın yasağı ve içerik engeli ya da içeriğin yayından kaldırılması gibi çeşitli kısıtlamalar uygulayabilecek. 

RTÜK açıklama yaptı! 

Vole isimli Youtube kanalının geçtiğimiz günlerde yayımladığı videoda bir hakem hakkında ağır sözler sarfedilmesi sosyal medyanın gündemine oturmuştu. RTÜK ise söz konusu yayına dair ön inceleme başlatarak bir açıklama yapmıştı. Şimdi ise yapılan yeni açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

“Bu tür yayınların denetimi hususunda “YouTube” ile görüşmeler devam etmektedir. Gelecek dönemde olası hukuki düzenlemelerin ardından sosyal medya mecralarının RTÜK’ün denetim süreçlerimize tabi olması beklenmektedir.”