DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.123.474,63 -0,48%

Roma'da Filistin Destek Gösterisinde Olaylar Patlak Verdi

İtalya'nın başkenti Roma'da Filistin'e destek gösterisinde şiddet olayları yaşandı, çok sayıda yaralı var.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 21:41
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 21:41

Roma'da Filistin Destek Gösterisinde Olaylar Patlak Verdi

Roma'daki Filistin Destek Gösterisi Gerginliğe Sahne Oldu

İtalya'ın başkenti Roma'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılı dolayısıyla düzenlenen protesto gösterisinde olaylar çıktı. Bugün Ostiense Meydanı'nda toplanan göstericiler, Filistin halkına destek vermek için bir araya gelirken, Roma Emniyet Müdürlüğü tarafından konulan gösteri yasağına rağmen kalabalık meydana akın etti.

Protestolar ve Sloganlar

Protestocular, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki saldırılarına tepki göstererek birçok slogan attılar. "Özgür Filistin", "Soykırım dursun" gibi ifadelerle Filistin halkına dayanışmalarını ortaya koyan göstericiler, aynı zamanda İsrail Başbakanı Netanyahu ve İtalya Başbakanı Meloni'yi hedef alan sert ifadeler kullandılar.

Güvenlik Güçleri ile Göstericiler Arasında Çatışma

Güvenlik güçleri, meydana giriş çıkışları kapatarak geniş önlemler aldı. Ancak, göstericilerin bir süre sonra yürüyüşe geçmesiyle gergin bir durum ortaya çıktı. Meydandan çıkmak isteyen göstericilerin güvenlik ile karşı karşıya gelmesi sonucu şiddetli bir arbede yaşandı. Göstericilerin bazıları şişeler atarken, güvenlik güçleri de biber gazı ve tazyikli su kullanmak zorunda kaldı.

Yaralılar ve Gözaltılar

Yaşanan arbede sırasında en az 3 gösterici ile birlikte 30 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi. Bu yaralılardan 26'sının polis, 4'ünün ise mali polis olduğu açıklandı. Ayrıca, olaylar sırasında en az 4 göstericinin gözaltına alındığı ifade edildi. İtalyan basını olayların detaylarını aktarmaya devam ediyor.