Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Rize’de Yeni Projeler İçin Geri Sayım Başladı

Murat Kurum, Rize'de 2,7 milyar lira değerindeki projelerin açılışını yapacaklarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 13:17
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 13:17

Rize’de Yeni Projeler İçin Geri Sayım Başladı

Rize’de Bakan Kurum'dan Proje Açıklamaları

Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize'de önemli projelerin açılışı için geri sayımı başlattı.

Bakan Kurum, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilecek olan etkinlikte, yaklaşık değeri 2 milyar 700 milyon lira olan projelerin toplu açılışını yapacaklarını belirtti. Rize şehir merkezinde düzenlenen sivil toplum kuruluşları buluşmasında konuşan Kurum, “Yarın saat 14.00’de Rizeli kardeşlerimizle kucaklaşacağız ve bu muhteşem eserleri milletimizin hizmetine sunacağız,” dedi.

Ayder Projeleri ve Kentsel Dönüşüm

Bakan Kurum, Ayder bölgesindeki yenileme çalışmalarına da dikkat çekti. “Ayder’in doğal güzelliğine zarar vermeden, yerin altında 1800 araçlık otoparkı yarın hizmete açıyoruz,” ifadesini kullandı. Görüntü kirliliğine neden olan unsurların kaldırıldığını belirten Kurum, “Oradaki görüntü kirliliği, binaların yaylamıza zarar vermemesi için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz,” dedi.

Vatandaşların Güvencesi

Kurum, “Sel felaketi sonrası vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmayı önceliklendirdik,” diyerek, konut anahtar teslimlerinin yarın yapılacağını belirtti. Ayrıca sahil proje alanında Millet Bahçesi inşaatının başladığını ifade etti.

Gelecek Projeler ve Vaatler

Kentsel dönüşüm projelerinin vatandaşlarla uyum içinde yürütüldüğünü vurgulayan Kurum, “Rize'nin turizmi ve doğa koruma projeleri tamamlandığında cazibe merkezi haline gelecek,” diyerek bu sürecin herkes için faydalı olacağına inancını dile getirdi. Yıkılan otellerin yerine yeni yapı yapılmayacağının altını çizen Kurum, “Planlı bir şekilde taşınacağız,” dedi.

Bakan Kurum, Rize’nin gelişimi için tüm ekip ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini ve oluşturdukları eserlerin, Rize ve ülke için hayırlı olmasını umduklarını ifade etti.