Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Rinoplasti Sonrası Şişlik ve Ödem: Revizyon Ameliyatına Gerek Var mı?

Rinoplasti sonrası iyileşme sürecinde sabırlı olunmalı, erken revizyon talepleri önerilmiyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 11:30
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 11:30

Rinoplasti Sonrası Şişlik ve Ödem: Revizyon Ameliyatına Gerek Var mı?

Rinoplasti Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Kulak Burun Boğaz Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Erkan Soylu, rinoplasti ameliyatları sonrası hastaların şişlik ve ödem durumuna dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

İyileşme Süreci Nasıldır?

Prof. Dr. Soylu, rinoplasti sonrasında ortaya çıkan şişlik ve ödemin iyileşmenin bir parçası olduğunu belirtti. "Hastalarımızın ilk hafta kontrolünde morlukların geçtiğini gözlemliyoruz, ancak bu süreç bazı hastalarda bir aya kadar uzayabilmektedir," dedi.

Ödemin Geçme Süresi

Burnun şişliği ve ödeminin iyileşme süresi kişisel cilt yapısına göre değişkenlik gösterdiğini de açıklayan Soylu, "Kalın ciltli hastalarda burun şişliği iki yıla kadar sürebilirken, normal ve ince ciltli hastalarda 1.5-2 yıl arasında geçecektir," dedi.

Revizyon Ameliyatı İçin Beklemek Gerek

Birçok hastanın burun estetiği konusunda sabırlı olması gerektiğine dikkat çeken uzman, "İlk altı ay burundaki şişlikler belirgin şekilde var. Erken dönemde revizyon ameliyatı talep etmek yerine, iyileşmenin sonlanmasını beklemelidirler," ifadelerini kullandı.

Sonuç ve Tedavi Yöntemleri

"İyileşme sürecinde, ilk hafta uygulanan soğuk kompres ve bol sıvı tüketimi gibi yöntemler şişlikleri azaltabilir," diyen Soylu, ayrıca steroid enjeksiyonlarının da, komplikasyon durumu yoksa uygulanmadığını belirtti. Kısaca, rinoplasti sonrasında tam iyileşme süreci genellikle iki yıl sürmekte ve bu süreçte sabırlı olmak önerilmektedir.