DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,11 -0,12%
ALTIN
2.862,23 -1,26%
BITCOIN
2.162.736,01 -0,53%

Reuters Ajanından Ukrayna'da Üzücü Kayb

Ukrayna'da gerçekleşen füze saldırısında Reuters'ın güvenlik danışmanı Ryan Evans hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 25.08.2024 23:59
Güncelleme Tarihi: 25.08.2024 23:59

Reuters Ajanından Ukrayna'da Üzücü Kayb

Reuters, Ukrayna'da Bir Personelini Kaybetti

İngiliz haber ajansı Reuters, Ukrayna'nın Kramatorsk kentinde görev yapan güvenlik danışmanı Ryan Evans'ın, konakladığı otelde yapılan füze saldırısı sonucunda yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Saldırı Detayları

Açıklamaya göre, Evans, dün akşam saatlerinde otelinde bulunduğu sırada vurularak hayatını kaybetti. Reuters'ın ekibinden iki gazetecinin hastaneye kaldırıldığı, bunlardan birinin durumunun kritik olduğu bildirildi. Reuters yetkilileri, diğer üç meslektaşının güvende olduğunu belirtti.

Aileye Başsağlığı Mesajı

Açıklamada, Evans'ın ailesine ve yakınlarına taziyeler iletildi. Saldırının kim tarafından gerçekleştirildiğine dair henüz bir bilgi edinilemediği vurgulandı.

Zelenskiy'den Yorum

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, resmi X hesabından yaptığı paylaşımlarda, saldırıyı Rusya'nın düzenlediğini duyurdu. "Rusya'nın gerçekleştirdiği füze saldırısının ardından tüm gün enkaz temizleme çalışmaları yürütüldü," diyen Zelenskiy, yaralı gazetecilerin de bu saldırıda etkilendiğini vurguladı.

Zelenskiy, "Rusya'ya ait bir İskender füzesinin" oteli hedef alarak yok ettiğini, bunun planlı bir şekilde yapıldığını ifade etti. Olayda 7 kişinin yaralandığını ve 1 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Zelenskiy, tüm mağdurlara başsağlığı diledi.