DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.151.355,72 -0,43%

Refik Anadol, BM Genel Merkezi'nde Yapay Zeka Destekli Sergi Açtı

Ünlü Türk sanatçı Refik Anadol, New York'taki BM Genel Merkezi'nde yapay zeka sergisi ile dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 22:13
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 22:13

Refik Anadol, BM Genel Merkezi'nde Yapay Zeka Destekli Sergi Açtı

Refik Anadol'un Çığır Açan Sergisi

Ünlü medya sanatçısı Refik Anadol, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde "Shaping our World Together" adlı yapay zeka destekli sergisini açtı. New York'taki sergi, Anadol'un yapay zeka ile sanatın kesiştiği noktada önemli bir etki yaratma amacını taşıyor.

Medya Mensuplarından İlgi

Serginin tanıtımı için düzenlenen etkinliğe, BM Küresel İletişim Genel Sekreter Yardımcısı Melissa Fleming ve Patrick J. McGovern Vakfı Başkanı Vilas Dhar katıldı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği bu etkinlik, Anadol'un ilk Türk sanatçı olarak BM'de sergi açma mutluluğunu dile getirdiği bir platform oldu.

Anadol'un Vizyonu

Anadol, "Bildiğim kadarıyla, ülkemizi temsil etmek ve yapay zekanın insanlık için en iyi, anlamlı ve birleştirici yönlerini konuşmak için burada bulunmak çok heyecan verici" dedi. Yapay zeka ile oluşturulmuş eserinin, etik kullanımını önceliklendirdiğine de vurgu yaptı.

Doğa ve Sorumluluk

Anadol, sergisinin doğanın korunması üzerine evrensel bir sorumluluk hissetme gerekliliğini vurgulayan bir amaca sahip olduğunu belirtti. Bu bağlamda, “Doğa, herkesin ortak kaygılarından biri olmalı” ifadeleriyle görüşlerini aktardı.

BM'den Övgüler

BM Genel Sekreterliği Yürütme Ofisi ve Patrick J. McGovern Vakfı tarafından düzenlenen sergi hakkında yapılan açıklamalarda, Anadol'un çalışmaları “çığır açan yapay zeka sanatı” olarak nitelendirildi. BM, sergiyi teknoloji ve sürdürülebilirliğin gücünü tanıtma açısından önemli bir adım olarak öne çıkardı.

Serginin Anlamı ve Gelecek

Melissa Fleming, serginin, geleceği göstermek ve güzel, yaratıcı potansiyelleri sergilemek için mükemmel bir fırsat olduğunu ifade etti. Anadol'un eserleri, ilk kez New York Modern Sanat Müzesi (MoMA)'nde sergilenmişti ve bu deneyimden nasıl yararlanacaklarının sık sık dile getirildiği bir konu oldu.