DOLAR
33,89 0,16%
EURO
37,57 -0,02%
ALTIN
2.813,91 0,08%
BITCOIN
2.021.588,89 0,47%

RAMS Başakşehir UEFA Konferans Ligi'nde Rakipleriyle Tanıştı

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi grup aşamasında, Kopenhag ve Heidenheim gibi zorlu takımlarla karşılaşacak.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 18:07
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 18:07

RAMS Başakşehir UEFA Konferans Ligi'nde Rakipleriyle Tanıştı

RAMS Başakşehir'in UEFA Konferans Ligi'ndeki Rakipleri

MUTLU DEMİRTAŞTAN - RAMS Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nin grup aşamasında Kopenhag, Heidenheim, Rapid Wien, Cercle Brugge, Petrocub ve Celje ile eşleşti. Takım, grup aşamasında Heidenheim, Rapid Wien ve Petrocub ile iç sahada, Kopenhag, Cercle Brugge ve Celje ile ise deplasmanda mücadele edecek.

Maç Programı

Lig etabındaki mücadeleler 3 Ekim'de başlayacak ve 19 Aralık'ta sona erecek.

Kopenhag: Danimarka'nın Güçlü Temsilcisi

Kopenhag, Danimarka'nın en önde gelen takımlarından biri olarak geçen sezon ligi üçüncü sırada bitirerek Konferans Ligi elemelerine katılma hakkı elde etti. Cebelitarık'tan Magpies, Çekya'dan Banik Ostrava ve İskoçya'dan Kilmarnock'u geçerek grup aşamasına namen kazanan Kopenhag, bugüne kadar Danimarka liginde 15 kez şampiyonluk sevinci yaşamıştır. Bu sezon ise 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 11 puan toplayarak 5. sırada yer aldı.

Heidenheim'ın Avrupa Macerası

Almanya'nın Bundesliga takımlarından Heidenheim, geçen sezonun başarılarıyla Konferans Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı. İlk Bundesliga sezonunda 8. sırayı alarak Avrupa bileti alan takım, play-off turunda İsveç ekibi Hacken'i eleyerek grup aşamasına yükseldi.

Rapid Wien: Avusturya'nın Köklü Takımı

Rapid Wien, geçen sezonu 4. sırada bitirdikten sonra, Avrupa Ligi elemelerinde Polonya'nın Wisla Krakow ve Trabzonspor'u eleyerek dikkat çekti. Ancak play-off turunda Braga'ya kaybetti ve Konferans Ligi'nde mücadele ediyor. Bu sezon, 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 7 puan topladı ve 5. sırada yer aldı.

Cercle Brugge: Belçika'nın Geleneksel Kulübü

Cercle Brugge, geçen sezon Belçika ligi play-off'larını 4. sırada tamamlayarak Avrupa Ligi elemelerine katılma hakkı elde etti. Kilmarnock'u geride bırakarak Konferans Ligi'ne girmeye başardı, ancak bu sezon ligde 4 puanla 14. sırada yer almakta.

Petrocub: Moldova Ligi'nin Şampiyonu

Petrocub, Moldova liginde geçen sezon ilk şampiyonluğunu kazanarak dikkat çekti. Şampiyonlar Ligi elemelerinde APOEL'e elense de, Avrupa Ligi elemelerinde The New Saints'i geçerek Konferans Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı. Bu sezon 3 maçta 2 galibiyetle 6 puan topladı.

Celje: Slovenya'nın Şampiyonu

Slovenya'da geçen sezon şampiyon olan Celje, Şampiyonlar Ligi elemelerinde mücadele etti. Ancak, Slovakya'dan Slovan Bratislava’ya elendi. Celje, Konferans Ligi play-off’larında ise Ermenistan temsilcisi Pyunik’i geçerek grup aşamasına katıldı.