DOLAR
34,16 0,2%
EURO
37,74 0,34%
ALTIN
2.913,42 0,4%
BITCOIN
2.055.484,67 1,27%

Rahipler Meclisi Başladı: Katolik Kilisesinin Geleceği Tartışılıyor

Katolik Kilisesi, Rahipler Meclisi'nde geleceği üzerine tartışmalara başladı. Kadınların rolü ve reform talepleri gündemde.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 23:52
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 23:52

Rahipler Meclisi Başladı: Katolik Kilisesinin Geleceği Tartışılıyor

Katolik Kilisesinin Geleceği Üzerine Tartışmalar Başlıyor

Katolik Kilisesi'nin geleceğine yön verecek önemli tartışmalar, dünyadaki farklı bölgelerden gelen rahiplerin katılımıyla Rahipler Meclisi (Sinod) toplantılarında ele alınıyor. Toplantılar, Vatikan'da gerçekleştirilmektedir.

Önemli Reform Talepleri Masada

Sinod oturumlarında, kilisenin geleceğini etkileyen konuların yanı sıra, kadınların kilisedeki rolü ve piskopos olmayan kulis görevlilerinin yönetim süreçlerine katılması gibi bazı reform talepleri de tartışılacak. Sinod’un açılışı, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus tarafından gerçekleştirilen bir ayinle yapıldı.

Papa'dan Mütevazı Bir Kilise Çağrısı

Vatikan’ın Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlenen açılış ayininde Papa, mütevazı ve Sinod’a özgü bir kilise yapısına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Ayrıca, katılımcılardan gündemlerini bu oturumlara dayatmamalarını istedi.

Barış İçin Dua ve Oruç Çağrısı

Papa Franciscus, Orta Doğu’daki durumu göz önünde bulundurarak Katolikleri barış için dua etmeye ve oruç tutmaya davet etti.

Oylama Hakları ve Kadın Katılımcılar

Bu yılki Sinod'da, geçen yıl ilk kez Papa’nın tanıdığı hakla oy kullanma imkanı bulan kadınların, bu yıl da oy kullanabileceği ve yaklaşık 60 kadın katılımcının oy vereceği belirtiliyor. Sinod oturumlarında toplamda 368 delege yer alacak ve toplantılar 27 Ekim’e kadar devam edecek.

Kadınların Aktif Rolü İçin Protesto Eylemi

Sinod’un açılışı sırasında, bir grup kadın gösterici de Kutsal Melek Kalesi önünde protesto düzenleyerek kadınların kilisede ayin yönetmek gibi daha aktif roller alabilmesi için çağrı yaptı.