DOLAR
33,89 0,16%
EURO
37,57 -0,02%
ALTIN
2.813,91 0,08%
BITCOIN
2.021.588,89 0,47%

Putin'in Moğolistan Ziyareti

Rusya Devlet Başkanı Putin, 3 Eylül'de Moğolistan'ı ziyaret ederek uluslararası ilişkileri güçlendirecek.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 17:58
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 17:58

Putin'in Moğolistan Ziyareti

Putin'in Moğolistan Ziyareti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 3 Eylül 2023 tarihinde, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) üyesi olan Moğolistan'ı ziyaret edecek.

Kremlin Açıklamaları

Kremlin Sarayı'ndan yapılan resmi açıklamaya göre, Putin, Moğolistan Cumhurbaşkanı Uhnaagiyn Hürelsüh ile bir araya gelecek. Görüşmelerde, iki ülke arasındaki kapsamlı stratejik ortaklık ilişkileri ile uluslararası ve bölgesel meseleler ele alınacak.

Önemli Görüşmeler

Putin, ziyaret sırasında Moğolistan Parlamento Başkanı Dashzegviin Amarbayasgalan ve Başbakan Luvsannamsrain Oyun-Erdene ile de görüşerek, çeşitli belgelerin imzalanması bekleniyor.

Kremlin'in Endişeleri

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilerin Putin'in hakkında yakalama kararı çıkaran UCM'ye üye olmasının Kremlin'de bir endişe yaratıp yaratmadığını sorması üzerine şu yanıtı verdi: "Endişemiz yok. Moğol dostlarımız ile güzel bir diyaloğumuz var. Ziyaretin tüm unsurları hazırlandı."

UCM'nin Yakalama Kararı

UCM, Mart 2023'te, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında Ukrayna'da işlenen suçlar nedeniyle savaş suçu gerekçesiyle yakalama kararı ilan etmişti. Ayrıca, Haziran ayında Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov hakkında da benzer suçlamalarla yakalama kararları verilmiştir.

Moğolistan'ın UCM ile İlişkisi

Moğolistan, Roma Statüsü'nü imzalayan ve UCM'ye üye ülkelerden biri olmasının yanı sıra, bu durum Putin'in ziyareti açısından önemli bir gündem maddesi oluşturuyor.