Kekinizin puf puf kabarması için tek yapmanız gereken şey bu! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
KEKİN KABARMASI İÇİN YÖNTEMLER
Eğer keklerinizin çok fazla kabarmadığından şikayetçiyseniz bu yöntemi mutlaka denemelisiniz! Kekin daha iyi kabarması için 1 su bardağı yoğurt ya da süt kullanmanız gerekiyor. Bu iki malzeme hamur kıvamını dengeler ve keki kabarttığı gibi tekrar sönmesini de engeller. Kabarık kek yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 3 tane yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı yoğurt ya da süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin.
İlk olarak yumurta ve toz şeker iyice beyazlaşana kadar çırpılır. Çırptıktan sonra yumurta ve şeker karışımına 1 su bardağı yoğurt ya da süt eklenir ve tekrar karıştırılır. Yoğurt kekin nemli olmasını sağlar. Sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilin de hamura eklenerek bütün malzemeler iyice karıştırılır. Yağlanan kalıba dökülür ve önceden ısıtılan 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Kekinizin sönmesini istemiyorsanız fırın kapağını ilk 20 dakika açmamalısınız. Kek yaparken süzme yoğurt kullanırsanız kekiniz daha yoğun ve nemli olur. Fırının da dengeli şekilde ısınması önemlidir. Kullanılacak kalıp boyutuna uygun şekilde hamur hazırlarsanız kabarmasını etkileyebilirsiniz.