DOLAR
34,09 -0,03%
EURO
38,16 -0,04%
ALTIN
2.914,5 0,08%
BITCOIN
2.198.557,1 -0,44%

PTT karar verdi! 1-2 çocuğu olana Mayıs bitmeden 5330 TL ödeyecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli hanelere sunulan destek ödemeleri düzenli olarak sağlanmaya devam ediyor. Bu destek tüm dikkatleri üzerine çekiyor

Yayın Tarihi: 03.05.2024 09:30
Güncelleme Tarihi: 03.05.2024 09:30

PTT karar verdi! 1-2 çocuğu olana Mayıs bitmeden  5330 TL ödeyecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli hanelere sunulan destek ödemeleri düzenli olarak sağlanmaya devam ediyor. Toplum tarafından dezavantajlı kesime yönelik olarak ihtiyaca göre şekillenen destek ödemeleri yapılıyor. Bu destekler, çocuklara, yaşlılara, engellilere ya da yalnız yaşayan kadınlara yönelik olarak yapılabiliyor. Maaş gibi ödenen desteklerin yanı sıra tek seferlik olarak sağlanan destekler mevcut iken bakanlık konu ile alakalı olarak ödeme tutarı ve ödeme tarihleri ile alakalı olarak resmi hesaplarından bilgilendirme paylaşımı yapılıyor. Bakanlık tarafından ödenen bir destekte hanede buunan 2 çocuğa kadar sağlanan SED desteği olarak biliniyor. Her ayın ikinci yarısı PTT aracılığı ile SED desteği bakanlık tarafından hesaplara aktarılırken, 2024 Ocak zammı sonrasında ortalama olarak tek çocuğa 5330 TL ödeme yapılıyor. Mayıs ayı SED ödemeleri ile alakalı olarak Bakanlıktan gelecek açıklama merakla bekleniyor. 

tll

SED DESTEĞİ MAYIS AYI ÖDEMELERİ

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED), ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamaları için ve çocuğun sosyal kurumlara teslim edilememesi ve ailesi ile birlikte yaşaması adına sunulan bir devlet yardımıdır. Devlet tarafından Aile Bakanlığı aracılığı ile sağlanan bu yardımda Eğitim masrafları, gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçlarınkarılanması hedeflenmektedir. Ailede hiç kimsenin sağlık sigortası bulunamması ve haneye giren maaşın kişi başına düşen tutarının asgari ücretin üçte biri olmasına sağlanan bu destek her ay düzenli olarak sağlanmaktadır.  0-18 yaş arası çocukları olan haneye okul seviyesine göre ebeveynine ödeme yapılmaktadır. 

Nisan ayının 29'unda hesaplara aktarılan SED desteği Mayıs ödemelreinin ne zaman yapılacağı konusunda hak sahibi birey tarafından araştırma yapıırken, Bakanlık konu ile alakalı henüz net bir açıklama yapmasa da Mayıs'ın ikinci yarısı itibari ile hesaplara yatırılması beklenmektedir. 

tll

SED DESTEĞİ MAYIS TUTARLARI

Sed desteği tutarları hanenin gelir düzeyine ve evdeki çocuk sayısına göre değişkenlşk göstermektedir. Aile Bakanlığına yapılan başvuruların neticelendirilmesi ve onay verilmesi durumunda aylık ortalama 5330 TL hesaplara aktarılamktadır. Sosual desteklerin çoğunun PTT aracılığı ile hak sahibini hesabına aktarıldığı bilinmekteyken, SED desteği de PTT aracılığı ile e-Devler üzerinden IBAN'a aktarılabiliyor.