DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.147.947,19 0,21%

PTT ihtiyaç sahiplerine 1000 TL dağıtıyor! Şartı taşıyan her haneye başvuruyla ödenecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi duyurdu! Eşi vefat eden kadınlara özel olarak nakit yardım programı başlıyor. Ayrıntılar haberimizde...

Yayın Tarihi: 05.07.2024 00:38
Güncelleme Tarihi: 05.07.2024 00:38

PTT ihtiyaç sahiplerine 1000 TL dağıtıyor! Şartı taşıyan her haneye başvuruyla ödenecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye genelinde dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olanlara yönelik yeni bir sosyal yardım programını başlattı. Bu kapsamda, eşi vefat etmiş kadınlara özel olarak düzenlenen "Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı" ile destek veriliyor.

Program kapsamında, hanede sosyal güvencesi bulunmayan ve son resmi nikahlı eşi vefat etmiş kadınlar, her iki ayda bir olmak üzere hesaplarına veya en yakın PTT şubesinden 1.000 TL sosyal yardım ödemesi alabiliyor. Başvurular için kimlik kartıyla birlikte ilgili ihtiyaç sahipleri, ikamet ettikleri bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunabiliyor.

aile ve sosyal politikalar bakanlığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri, bu yardımın eşi vefat etmiş kadınların ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçladıklarını belirtiyor. Ayrıca, bu programla beraber yaşlılara, engellilere, engelli yakınlarına, çocuklu ailelere ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara da çeşitli sosyal yardım ödemeleri yapılmaktadır.

Detaylı bilgi ve başvuru için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan "Sosyal Yardım Programlarımız" bölümüne başvurulabilir.