Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 -0,23%
EURO
35,14 0,08%
ALTIN
2.433,2 -0,2%

PTT'den ev hanımlarına destek! aylık 1275 TL ödenecek

Devlet tarafından kadınlara verilen önemi ayrı. Bakanlık aracılığı ile karar verilen ödemeler PTT üzerinden çekilecek iken söz konusu iki destekten o kadın faydalanabilecek.

Yayın Tarihi: 27.06.2024 15:11
Güncelleme Tarihi: 27.06.2024 15:11

PTT'den ev hanımlarına destek! aylık 1275 TL ödenecek

Aile Bakanlığı toplum tarafından dezavantajlı bireye özel olarak bir çok destek sağlıyor. İhtiyaca göre şekillenen destekler, tek seferlik ya da düzenli olarak ödeniyor. Kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere ve engelli yakınlarına belirli şartları taşıması durumunda bir çok destek sağlanıyor. Desteğin kapsamına göre başvuru için belirlenen şartlar da değişkenlik gösteriyor. Devlet tarafından kadınlara verilen önemi ayrı. Tek başına yaşayan, eşi vefat etmiş, herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan kadına yönelik olarak bir çok destek sağlanabiliyor. Aile Bakanlığı tarafından bir süredir devam eden destekm kapsamında eşi vefat eden kadına 1000 TL destek sağlanıyor. Kadının temel ihtiyaçlarının karşılanması adına sağlanan bu deastek 2 ayda bir sağlanırken, senede 12 bin lira ödeme tamamlanıyor. 

tll

KADINA DEVLET ÖDEMESİ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuru yapan her kadın söz konusu destek ödemesinden faydalanabiliyor. İki ayda bir 2000 TL tutarında ödenen bu destek ayda 1000 TL'ye tekabül ediyor. Sadece eşi vefat eden kadınları ilgilendiren bu destekten eşinden ayrılan kadın faydalanamıyor. Her ay 1.000 TL olarak hesaplanan bu tutar 2 ayda bir 2000 TL olarak hesaba aktarılıyor. 

Vefat eden eşin resmi nikahlı olması gerekliliği mevcut iken dini nikahla yaşayan kadınlar bu haktan faydalanamıyor. Eşi vefat eden ve bu destek ödemesinden faydalanan kadın, tekrar evlenmesi durumunda bu destek ödemesinden faydalanamıyor. Sadece sigortası olmayan kadınları ilgilendiren bu destek, işe başlanması durumunda da kesiliyor. Bu destekten faydalanan kadına ayrıyetten Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) ve Şartlı Sağlık Yardımından (ŞSY) desteği de sağlanabiliyor

tll

KADINA BELEDİYE DESTEKLERİ

Aile Bakanlığı tarafından sağlana bu desteğe ek olarak bağlı bulunulan belediyeler tarafından da destek sağlanıyor. Osmaneli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yukarıda bahsi geçen şartları sağlayan tüm kadınlara, belediye sınırları içerisinde yaşaması durumunda ek destek sağlanıyor. Şartları taşıyan kadın, aylık 275 TL olmak üzere her iki ayda bir düzenli nakdi ödeme alıyor. 

Bu iki destekten da hak sahibi olan kadın,2 ayda bir toplamda 550 TL'ye ek 2.000 TL ödeme alabiliyor. Aylık olarak bakılacak olunursa 1275 TL destek ödemesi hesaba aktarılıyor.