DOLAR
34,14 -0,05%
EURO
37,96 0,02%
ALTIN
2.884,52 -0,02%
BITCOIN
2.159.825,83 0,2%

Promosyonlar ay yolculuğunda! İş Bankası promosyonu 35.700 TL açıkladı

Maaşların enflasyon karşısında eridiği şu günlerde özellikle ek ödeme olarak sunulan promosyonlar dikkat çekiyor. BU ödemeler arasında da en dikkat çekenler belediye maaş promosyonları olarak biliniyor

Yayın Tarihi: 08.06.2024 09:30
Güncelleme Tarihi: 08.06.2024 09:30

Promosyonlar ay yolculuğunda! İş Bankası promosyonu 35.700 TL açıkladı

Yerel seçim senesi olması sebebiyle 31 Mart öncesinde belediye başkan adaylarının koltuk kapma yarışında önclğk eden gelişmeler yaşanmıştı. Gerek belediye çalışanı maaş zamları, belediye ihaleleri ve sosyal destekler konusunda gün gün gelişmeler yaşanırken, vaatlerin de tamamlanması adına çeşitli çalışmalar yapılmaya başlandı. Özellikle de bankalar ile belediye çalışanları arasında dzüenlenen toplu iş görüşmeleri ve promosyon ihaleleri yakından takip ediliyor. Belediyeler Toplu iş görüşmesi kapsamında alınan zam kararları ile birlikte bankalar ile maaş sözleşmesi imzalamak adına maaş ihaleleri düzenlemeye devam ediyor. Kamuoyuna sunulan açıklamalar da özellikle öncülük edebilmesi adına merakla takip ediliyor. Son zamanlarda emekli promosyonu haricinde yapılan bu anlaşmalar ile alakalı kamuoyuna bilgilendirme yapılıyor. 

MAAŞ PROMOSYONLARI

Promosyonlar uzun zamandır emeklinin yakın metrajında takip ediliyor. 2017 senesinden beri bankaların SGK ile anlaşması çerçevesinde ödenen emekl promosyonları emekli maaşlarına göre artış beklenirken, 2024 yılı Ocak ayı maaş zamları akabinde Erdoğan tarafından Mart ayında verilen talimat akabinde artışlar başlamıştı. 

PROMOSYON

İlk kamu bankalarında 8 bin lira ila 12 bin lira arasında imzası atılan promosyon zammı sonrasında hemen özel bankalar da harekete geçerek, zam tutarlarını revize etti. Özel bankalar promosyon tutarını yüksek tutarken, özellikle de kampanyalar ile birlikte kallavi derecede ödeme artış gözlemlendi. 

EMeklinin yanı sıra çalılan promosyonları da açıklanmaya devam ediyor. Özellikle de belediye çalışanlarının cebini dolduracak zamma imzalar atılmış bulunuyor. Son zam hbaeri de Malatya Büyükşehir Belediyersi'nden geldi. Çalışan için maaş ve sosyal desteklerin alınacağı banka ile sözleşmenin dolması akabinde yeni maaş bankası belirleme çalışmaları adına ihalelerin düzenlendiği belirtilmişti. Düzenlenen ihale de belediye tarafından oluşturulan komisyon ile birlikte sendikalar ve bankaların da dahil olması üzerinde başlayan ihalede de 35. 700 TL promosyon ödemesine karar verildi. İhalede en yüksek tutarı veren banka Türkiye İş Bankası olarak açıklanırken, ön anlaşma gereği bu tutar ödemesi sağlanacak.