Portakallı Kurabiye Tarifi
Portakallı kurabiye, hem görüntüsü hem de lezzetiyle çay saatlerinin vazgeçilmez tatlılarından biridir. Bu kurabiyeleri yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
Portakallı Kurabiye için malzemeler
- 120 g margarin veya tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ (100 ml)
- 1 çay bardağı pudra şekeri (100g)
- 1 portakal rendesi
- 1 portakal suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme)
- 4 su bardağı un
Üzeri için portakal dilimleri ve eritilmiş çikolata kullanabilirsiniz.
Portakallı Kurabiye yapılışı
- Portakalları yıkayın ve çok ince olacak şekilde dilimleyin. Çikolatayı benmari usulü eritin.
- Hamur için, yoğurma kabına margarin veya tereyağ, sıvıyağ, pudra şekeri, portakal rendesi, portakal suyu, vanilya, kabartma tozu ve yumurtayı koyun ve iyice karıştırın.
- Nişasta ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru tezgahın üzerinde 1 cm kalınlığında açın ve yuvarlak bir kalıp veya bardak ile kurabiyeleri kesin.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine portakal dilimlerini koyun.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kurabiyeleri altın rengi olana kadar pişirin.
- Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Ardından kurabiyelerin yarısını erittiğiniz çikolataya batırın ve tekrar tepsiye koyun.
- Çikolatalar donduktan sonra portakallı kurabiyeleriniz hazır. Afiyet olsun.