DOLAR
34,42 -0,21%
EURO
36,26 -0,05%
ALTIN
2.847,95 -0,46%
BITCOIN
3.053.949,8 -1,08%

Portakaldan 10 Kat Daha Fazla C Vitamini İçeren Şifa Kaynağı

Alıç meyvesinin sağlık açısından birçok faydasını ve sirke yapımını anlatıyor. Alıç meyvesi, İç Anadolu Bölgesi’nde doğal olarak yetişen, küçük ve ekşi bir meyvedir. Alıç meyvesi, portakaldan 10 kat daha fazla C vitamini içerir. Bu da bağışıklık sistemini güçlendirir.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 04:24
Güncelleme Tarihi: 26.10.2023 04:24

Portakaldan 10 Kat Daha Fazla C Vitamini İçeren Şifa Kaynağı

Portakaldan 10 kat fazla C vitamini var, vücuda reset atan tek besin

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı korunmak için C vitamini alımı çok önemlidir. C vitamini, vücutta birçok fonksiyona katkıda bulunan, antioksidan özelliği olan ve kolajen üretimini destekleyen bir vitamindir. C vitamini eksikliği ise yorgunluk, halsizlik, enfeksiyonlara yatkınlık ve cilt problemleri gibi sorunlara yol açabilir.

C vitamini kaynakları denilince akla ilk gelen meyve portakaldır. Ancak portakaldan 10 kat daha fazla C vitamini içeren bir meyve daha vardır: Alıç. Alıç, İç Anadolu Bölgesi’nde doğal olarak yetişen, küçük ve ekşi bir meyvedir. Alıç meyvesi, 100 gramında yaklaşık 700 miligram C vitamini bulundurur. Bu da portakalın 10 katından fazladır.

Alıçın Faydaları Nelerdir?

Alıç meyvesinin faydaları saymakla bitmez. Alıç, içerdiği gingerol adlı madde sayesinde iltihap önleyici, ağrı kesici, antioksidan ve antiemetik (bulantı giderici) özelliklere sahiptir. Alıç, özellikle mide rahatsızlıkları, hazımsızlık, şişkinlik, gaz ve bulantı gibi sorunlara iyi gelir. Ayrıca alıç, bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı korur, kan şekerini düzenler ve kolesterolü düşürür.

Alıç meyvesinin en önemli faydası ise kalp sağlığına olan etkisidir. Alıç meyvesi, kan damarlarını genişletir ve kan basıncını düşürür. Bu da kalp ritmini düzenler ve kalp krizi veya felç riskini azaltır. Ayrıca alıç meyvesi, kalp kaslarını güçlendirir ve kalp atışlarını artırır.

Alıç Nasıl Tüketilmelidir?

Alıç meyvesi taze olarak tüketilebildiği gibi kurutularak veya sirke yaparak da tüketilebilir. Alıç sirkesi yapmak için alıç meyveleri bir gün suda bekletilir, sonra yıkanır ve kaya tuzu, nohut, bal ve limon ile karıştırılır. Oda sıcaklığında bekletilen alıç sirkesi karanlık bir ortamda 60 ila 90 gün arasında olgunlaşır.

Alıç sirkesi su ile karıştırarak içilebilir. Günde bir veya iki çay kaşığı alınması yeterlidir. Ancak mide problemi olanlar veya kan sulandırıcı ilaç kullananlar doktorlarına danışmadan alıç sirkesi tüketmemelidir.