Peynirli. zeytinli, patatesli ve hatta boş poğaçalı tüm hamurişi sevenler tarafından seviliyor. Eğer evde yaptığınız lezzetli mi lezzetli poğaçalarınızın bayatlamasını istemiyorsanız; hazırladığımız haber tam olarak size göre! Evde yaptığınız poğaçaların uzun süre bayatlamaması için o malzemeyi eklemeniz yeterli olacak...
TARİFİNDE MUHAKKAK DEĞİŞİKLİK YAPIN
Hamur işini sevmeyen yoktur. Özellikle hamur işleri arasında poğaçayı her öğünde tüketmemiz mümkün Yapmış olduğunuz poğaçalarınızın uzun süre dayanmasını istiyorsanız, yapmanız gereken oldukça basit! Tarife süt koymak yerine yoğurt koymak. Bu şekilde yapacağınız poğaçaların uzun süre dayanacağını göreceksiniz. İlk günkü tazeliği gibi ısıtıp tüketebileceğiniz bir poğaça yapmaya hazır olun!
Poğaçaların bir hafta kadar uzun süre taze kalmasını istiyorsanız, poğaça tarifinizde yer alan süt miktarını yoğurtta çevirerek ilave edin. Daha fazla kabarmasını istiyor ve pofuduk olmasını istiyorsanız da kabartma tozunuzu yoğurt ile karıştırın. 1 - 2 dakika karışımımızı beklettikten sonra tarifinize ekleyin. Bu şekilde poğaçalarınızı yumuşacık puf puf bayatlamamayacak şekilde kalacağını göreceksiniz.