Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Poğaça hamurunuzu puff puff kabartacak püf nokta bulundu! Aşçıların ölümüne sakladığı önemli sır ifşa oldu

Ne yapsam poğaçam kabarmıyor derdine son! Puff puff kabarmasını sağlayacak poğaçanın püf noktası belli oldu. Aşçılar meğerse yıllardır bu püf noktayı saklıyormuş! İşte puff puff kabaran lezzetli mi lezzetli poğaça tarifi...

Yayın Tarihi: 14.11.2023 16:52
Güncelleme Tarihi: 14.11.2023 16:52

Poğaça hamurunuzu puff puff kabartacak püf nokta bulundu! Aşçıların ölümüne sakladığı önemli sır ifşa oldu

Artık poğaçam kabarmıyor derdine son! Aşçıların gözü gibi sakladığı önemli püf nokta belli oldu. Hamurun içersine bir tutam karbonat ekleyerek poğaçanız puff puff kabaracak. İşte asla bayatlamayan kabardıkça kabaran lezzetli poğaça tarifi...

PUFF PUFF KABARAN POĞAÇA TARİFİNİN MALZEMELERİ

  • 2 tane yumurta birini poğaçanın üzerine kullanmak için 
  • 125 gr yumuşamış margarin ya da tereyağı
  • 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ölçüsünde yoğurt 
  • 1.5 çay kaşığı ölçüsünde karbonat
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz 
  • 4.5 su bardağı ölçüsünde 
  • İç malzemesi için zeytin, maydanoz, peynir, patates ve benzeri malzemeler 

kabaran poğaça tarifi

PUFF PUFF KABARAN POĞAÇA TARİFİNİN YAPILIŞI 

  1. Sıvı yağ, margarin, yumurta ve yoğurt bir kabının içerisinde homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  2. Tuz ve karbonat eklenerek karıştırma işlemine devam edilir.
  3. Yavaş yavaş un eklemesi yapılarak, hamur toparlanır. 
  4. Yumuşak bir kıvam elde edene kadar hamur yoğurulmaya devam edilir. 
  5. Hazırlanmış olan hamur karışımdan ufak mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır. Avuç içerisine alınarak yuvarlanıp bastırılır.
  6. Kullanmak istediğiniz iç malzeme konularak poğaçanın üzeri kapatılır ve yuvarlanarak düzgün bir şekilde tepsiye dizilir. Bu noktada hamurunuz yağlı olduğu için tepsinizi ekstra yağlamanıza gerek yoktur.
  7. Tepsiye dizmiş olduğunuz poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısını sürerek; çörekotu, susam ya da haşhaş serpip süsleyebilirsiniz.
  8. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında poğaçaların üstü kızarana kadar pişirin. Çıkardıktan sonra ise üzerini temiz bir bez yardımıyla örterek dinlenmeye bırakın. Herkese afiyet olsun...