DOLAR
34,19 0,05%
EURO
37,91 0,03%
ALTIN
2.912,73 0,47%
BITCOIN
2.102.641,95 -1,09%

Plastiksiz Türkiye Platformu Plastik Kirliliğiyle Mücadele İçin Toplandı

31 STK, plastik kirliliğini önlemek için 'Plastiksiz Türkiye Platformu'nda bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 22.08.2024 14:00
Güncelleme Tarihi: 22.08.2024 14:00

Plastiksiz Türkiye Platformu Plastik Kirliliğiyle Mücadele İçin Toplandı

Plastiksiz Türkiye Platformu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Plastik kirliliğini azaltmak amacıyla 31 sivil toplum kuruluşunun (STK) katkılarıyla oluşturulan Plastiksiz Türkiye Platformu, ilk toplantısını gerçekleştirerek bu sorunla ilgili çeşitli çözüm yollarını tartıştı.

Hedef: Plastik Kirliliğini Önlemek

Gökçeada 8 Mart Üretici Kadınlar Derneği'nin ev sahipliği yaptığı platform, Türkiye genelinde plastik kirliliğinin mevcut durumunu ortaya koymayı ve bu sorununun önlenmesi için gerekli araştırmaları ve çalışmaları gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Toplantı Detayları

Bahçelievler'deki Kamu-Sen binasında yapılan toplantıda, platformun yürütücüsü Dr. Çağrı Göcek başkanlık etti. Toplantıya katılanlar arasında Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Gündoğdu ve Temiz Hava Hakkı Platformu Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa yer aldı.

Çözüm Önerileri ve İş Birliği

Dr. Çağrı Göcek, plastiğin insan ve çevre sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, "Bu çok boyutlu sorunu, farklı STK'larla iş birliği içinde çok boyutlu çözüm önerileriyle ele almak istiyoruz. Bugün Türkiye'nin dört bir yanından gelen 31 STK ile bir aradayız," dedi. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası plastik kirliliği çalışmalarına destek verme arzusunda olduklarını da sözlerine ekledi.

Tek Kullanımlık Plastikler Üzerine Vurgu

Göcek, her STK'nın kendi çalışma alanında konuya ilişkin görüş ve önceliklerini paylaşmasını istediklerini belirterek, tek kullanımlık plastiklerin plastik kirliliğinin önemli bir kısmını oluşturduğuna dikkat çekti. Toplantıda katılan STK temsilcileri de araştırma alanlarındaki projelerini ve hedeflerini anlattı.