Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

PFDK olaylı Fenerbahçe-Trabzonspor derbisinde verilen cezaları açıkladı!

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan olaylı derbinin ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu iki takıma ve oyuncularına verilecek olan cezaları açıkladı.

Yayın Tarihi: 03.04.2024 15:07
Güncelleme Tarihi: 03.04.2024 15:28

PFDK olaylı Fenerbahçe-Trabzonspor derbisinde verilen cezaları açıkladı!

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında son oynanan maçta sarı-lacivertli takım, Trabzon'a konuk olmuştu. Maçta Fenerbahçe galip gelirken, maç sonunda Trabzonsporlu taraftarın sahaya inmesi sonucu ortalık karışmıştı. Taraftarlar Fenerbahçeli sporculara saldırırken kavga büyümüş ve saha içinde müdahalede bulunulmuştu. 

Fenerbahçe ve Beşiktaş oyuncularının da kavgaya karıştığı olaylı derbi günü, tüm Türkiye'nin ve dünyanın gündemine oturmuştu. Bunun üzerine sahada yapılan incelemeler ve tüm gerekli bilgi toplama işlemlerinin ardından PFDK, açıklamasını yaptı. Bugün az önce yapılan açıklamada takım ve oyunculara ne cezaların verileceği netleşti. 

Trabzonspor'a 3 milyon lira para cezası! 

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan olaylı derbinin ardından PFDK, az önce verilecek olan cezaları açıkladı. Verilen ilk ceza Trabzonspor'a oldu. Cezaya göre Trabzonspor, iç sahada önümüzdeki 6 maç boyunca seyircisiz oynayacak. Verilen karar kapsamında Trabzonspor'un bir de para cezası ödeyeceği açıklanırken, 1 oyuncusu da 1 maçtan men cezası aldı. 

PFDK tarafından yapılan açıklamada verilen diğer cezalar ise şöyle oldu: 

  • Trabzonspor - 6 maç seyirci ve 3 milyon lira para cezası 
  • Trabzonspor - Anons sistemindeki talimatlara aykırılık nedeniyle 112 bin lira para cezası 
  • Trabzonspor - Egemen Korkmaz’a rakip takım oyuncusuyla kavga eylemi nedeniyle 1 maç men, yedek kulübesine giriş yasağı ve 13 bin TL para cezası 
  • Fenerbahçe - Bright Osayi Samuel’e rakip takım oyuncusuyla kavgasında ceza tayinine yer olmadığı
  • Fenerbahçe - Jayden Quinn Oosterwolde’nin rakip takım tribünlerine karşı aykırı hareketleri nedeniyle 39 bin TL para cezası, rakip takım oyuncusuyla kavga nedeniyle 1 maç men ve ek 13 bin TL para cezası 
  • Fenerbahçe - İrfan Can Eğribayat’a rakip takım tribünlerine karşı aykırı hareketlerinde ceza tayinine yer olmadığı, rakip takım oyuncusuyla kavga nedeniyle 1 maç men ve 13 bin lira para cezası 
  • Fenerbahçe- Görevli Kürşat Çiftlik’e rakip takımla kavga nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası 
  • Fenerbahçe - Görevli Okan Özkan’a rakip takım antrenörüyle kavga nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası

Trabzonspor’un seyircisiz oynayacağı maçlar 

PFDK’nin verdiği ceza kararlarının ardından Trabzonspor’un iç sahada 6 maçta seyircisiz oynayacağı netleşti. Bunun üzerine ligde kalan maçlardan hangilerinin seyircisiz oynanacağı da belli oldu. Takvime göre Trabzonspor’un sezonu seyircisiz olarak kapatacağı netleşirken, bir sonraki sezonda ilk iki maçta da cezasının devam edeceği öğrenildi: 

  • Trabzonspor-İstanbulspor maçında
  • 
Trabzonspor-Ankaragücü
 maçında
  • Trabzonspor-Sivasspor 
maçında
  • Trabzonspor-Gaziantep FK
 maçında
  • Trendyol Süper Lig'de gelecek 2024-2025 sezonunda iç sahada oynayacağı ilk iki maçta 

Ayrıca, Futbol Disiplin Talimatı nedeniyle kupadaki yarı finalin ilk maçında Trabzonspor, seyirciyle oynayabilecek. 

Trabzonspor'dan açıklama geldi! 

Bugün PFDK'nın kararının ardından Trabzonspor resmi hesabından istifa çağrısında bulunuldu. Karara tepki gösteren Trabzonspor, yaptığı paylaşımda "ADALETİNİZ BATSIN! KALKIN KOLTUKLARINIZDAN, İSTİFA EDİN!" ifadeleri büyük harflerle kullanıldı. Ayrıca takım, paylaşımına Türkiye Futbol Federasyonu'nu da (TFF) etiketledi: 

trabzonspor

Fenerbahçe ise konuya yönelik herhangi bir yorum yapmadı.