DOLAR
34,15 -0,09%
EURO
38,2 -0,01%
ALTIN
2.927,97 -0,48%
BITCOIN
2.234.746,41 0,55%

Pentagon'dan Ortadoğu Açıklaması: Çatışmaların Yayılmasına İzin Verilmeyecek

Pentagon, Ortadoğu'daki çatışmaların genişlemesine karşı kararlı tedbirler alacaklarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 00:43
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 00:43

Pentagon'dan Ortadoğu Açıklaması: Çatışmaların Yayılmasına İzin Verilmeyecek

Pentagon'dan Ortadoğu Teyidi

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı, Ortadoğu'daki çatışmaların bölge genelinde yayılmaması için kararlı bir tutum sergilediklerini vurguladı.

Tümgeneral Pat Ryder'ın Açıklamaları

Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, Savunma Bakanı Lloyd Austin'in hafta sonu boyunca ekibiyle birlikte bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini duyurdu.

Açıklamada, "Savunma Bakanı ve lider kadrosu, ABD vatandaşlarının ve askerlerinin güvenliğine, İsrail'in korunmasına ve durumu azaltmak için diplomasi ile caydırıcılığa odaklanıyor," ifadelerine yer verildi.

İran Ve Destekçilerine Mesaj

Austin'in, "ABD'nin İran ve destekçi gruplarının durumu istismar etmesini veya çatışmayı genişletmesini önlemekte kararlı olduğu" kaydedildi.

Güvenlik Önlemleri ve Hava Desteği

Pentagon, bölgedeki askeri varlığını koruyarak güvenlik durumuna göre kuvvetlerini dinamik tutmaya devam edeceklerini açıkladı. Ayrıca, ABD'nin savunma hava desteği yeteneklerinin gelecekte daha da güçlendirileceği belirtildi.

ABD Büyükelçiliği'nden Önlemler

İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a yönelik saldırısı sonrasında ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'daki ABD vatandaşlarını olası çatışmalar için "kriz eylem planı" hazırlamaya ve uzun süreli kalışlara hazırlıklı olmaya çağırdı. Ayrıca, ülkede kalan ABD vatandaşlarının ailelerinin Lübnan ziyaretlerini yeniden değerlendirmesi istendi.