DOLAR
34,17 0,04%
EURO
37,58 0,18%
ALTIN
2.886,52 -0,07%
BITCOIN
2.121.787,64 0,39%

Pentagon'dan Açıklama: İsrail Savunma Bakanı'nın Ziyaretinin Ertelenmesi İran Görüşmelerini Etkilemeyecek

Pentagon, İsrail Savunma Bakanı'nın ziyaretinin ertelenmesinin İran ile olan görüşmeleri etkilemeyeceğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 23:29
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 23:29

Pentagon'dan Açıklama: İsrail Savunma Bakanı'nın Ziyaretinin Ertelenmesi İran Görüşmelerini Etkilemeyecek

Pentagon'dan Önemli Açıklama

ABD Savunma Bakanlığı, Yoav Gallant’ın Amerika Birleşik Devletleri'ne yapacağı ziyareti ertelemesinin, İsrail’in İran’a yönelik planladığı misilleme konusundaki görüşmeleri etkilemeyeceğini açıkladı.

Sabrina Singh’den Açıklama

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, düzenlediği günlük basın toplantısında, Gallant'ın ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile yapmayı planladığı görüşmenin ertelendiğini belirtti. Singh, bu durumun iki ülke arasındaki bölgesel meseleler üzerindeki görüşmeleri olumsuz etkilemeyeceğini vurguladı.

Singh, bakanların telefon üzerinden iletişime devam edeceğini ifade ederek, "Telefonda konuşulamayacak hiçbir şey yoktur. Elbette yüz yüze görüşmeler ilişkilerin derinleşmesine olanak sağlar," dedi.

İsrail'in İç Politikası ve Güvenlik Endişeleri

Singh'e, birkaç gün önce Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın hedef alınmasıyla ilgili bir soru yöneltildi. Singh, bu konuda daha fazla spekülasyon yapmaktan kaçındı ve iki ülkenin etkileşime devam edeceğinden emin olduklarını belirtti.

Ayrıca, Binyamin Netanyahu’nun Gallant’ın ABD ziyaretine karşı çıktığına dair çıkan haberler hakkında "Bu konuya İsrail'in iç siyasetinden dolayı girmeyeceğim," dedi.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, 6 Ekim'de Gallant'ın 9 Ekim'de ABD'de ağırlanacağını açıklamıştı. Ancak, güncel haberlerde Netanyahu'nun Gallant’a Washington’a gitmemesini istemesi üzerine ziyaretin bilinmeyen bir tarihe ertelendiği iddia edildi.