DOLAR
35,23 -0,2%
EURO
36,69 0,11%
ALTIN
2.983,97 -0,21%
BITCOIN
3.368.469,68 -0,04%

Pazar simidinizi evinizde yapın! Taze taze fırınınızdan çıkartın

Haftanın yoğun iş temposundan pazar sabahınızı keyifli bir şekilde geçirmek istiyorsanız müjde! Tam olarak hem yorgunluğunuzu alacak hem de keyifli anlara sizleri döndürecek enfes bir simit tarifini sizlere veriyoruz. Kahvaltılıkların, çay yanlarının mükemmel eşlikçisi simit tarifi...

Yayın Tarihi: 24.12.2023 09:51
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 09:51

Pazar simidinizi evinizde yapın! Taze taze fırınınızdan çıkartın

Her zaman günün yoğun temposunda ve hafta sonu kahvaltılarında evde yapılan lezzetli atıştırmalıkların özel bir yeri var.. Simit poğaça hem kahvaltı sofralarınızı süsleyen, hem de çay saatlerine eşlik eden harika bir tarif olarak öne çıkıyor. Mis gibi taze poğaça kokularıyla dolu olan mutfağınızda, sevdiklerinize bir araya gelerek keyifli bir mola vermek için ev yapımı simit poğaça tarifini denemeye ne dersiniz?

Bu özel tarifimizle günün stresinden uzaklaşacak, harika bir pazar gününe başlangıç yapacaksınız. Üstelik öğleden sonra çay saatlerinin yanında mola vermenin en tatlı yollarından birisi mis gibi taze kokuları ve el lezzeti ile evinizi saracak olan simit tarifi. Kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek, çay saatlerinize lezzet katacak. İşte hem basit hem lezzetli kolaylıkla hazırlayabileceğiniz simit poğaça tarifi...

SİMİT POĞAÇA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı ölçüsünde su
  • 1 su bardağı ölçüsünde süt 
  • 1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 paket kurumaya
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde şeker
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
  • 6 su bardağı ölçüsünde un 

SİMİT POĞAÇA TARİFİ

Bulamak için;

  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde pekmez
  • 1 çay bardağı ölçüsünde susam

SİMİT POĞAÇA TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Hamur hazırlamak için hamur için belirtmiş olduğunuz malzemeleri derin bir yoğurma kabının içerisine alarak, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. 
  2. Üzerlerini kapatarak mayalama işlemine bırakalım.
  3. Mayısalanmış olan hamurumuzu 16 eşit bezeye ayıralım.
  4. Hafif açıp kaşar veya istediğiniz iç harçtan koyarak rulo şeklinde sararak kenarlarını güzelce kapatalım.
  5. Pekmezi suyla karıştıralım. Poğaçayı önce pekmez karışımına ardından ise susama batırarak, yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizelim. 
  6. 15 dakika tepsi mayası için bekletelim. 
  7. Önceden ısıtmış olduğumuz 190 derecelik fırında kızarana kadar güzelce pişirelim. Herkese afiyet olsun...

Vermiş olduğumuz bu tarif 20 dakika hazırlık ve 25 dakika pişirme süresi içermektedir. Tarif ölçülerinden 8 - 10 kişilik kahvaltı ya da öğleden sonra çay yancısı hazırlayabilirsiniz.