Kızartarak sıklıkla tercih edilen patates, kanserojen etkisiyle beraber bu şekilde tüketilmesi önerilmezken bilim insanlarınan farklı açıklama geldi. Kanserojen olduğu bilinen kızartılmış patatesler daha sağlıklı olurken bu durumlar kanıtlandı. İşte patates kızartmasını güvene tüketmenizi sağlayacak araştırma sonucu...
ABD'nin Michigan Eyalet Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada ilgili ekip, patates kızartmasının sağlıklı hâle getirilebileceğini gözler önüne sererek tarım endüstrisi için 'devrim' niteliğinde bir buluşu açıkladı. ''The Planst Cell'' isimli dergi içerisinde yayınlanan araştırmalar üzerine CIS üretimi tetiklenirken kızartıldığında kanserojen etki yaymanayan patateslerin geliştirilebileceği iddialar açıklandı. Uzmanlar tarafından keşifler yapılırken bu genin işlevsiz hale getirildiğine bakılarak CIS'a doğal olarak dirençli olan ve toksik bileşikler üretmeyecek patatesler geliştirmenin önü açıldı.
NİŞASTALI GIDALAR DA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLECEK
Tarım endüstrisinde büyük devrim yaratacak ve tüketiciler için umut olacak buluşla beraber nişasta oranı yüksek besinler içerisinde uygulamaya geçildi. Bu durumda gıda israfının ve sağlıksız beslenmenin önüne geçilmesi mümkün hale getirildi.
PATATES KIZARTILMASI NE ZAMAN YENİR?
CIS oranı düşürecek gibi görülsede dengeli ve aşırıya kaçmayan tüketime dikkat edilerek önem arz eder. Her besinde olduğu gibi kararında tüketim miktarı patates için gerekli olan sistem olarak görülüyor. Hafta içerisinde en fazla 3 olarak şekilde 1 tam patatesi aşmayacak miktarda tüketmek faydalı olacaktır. İdeal tüketim miktarı yapılan araştırmalar üzerine elde edilerek değişkenlik gösterir.