Pastanecilerin şekerpare tarifi ortaya çıktı! Herkes sizden tarifinizi isteyecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
PASTANE USULÜ ŞEKERPARE TARİFİ
Pastane usulü kıyır kıyır şekerpare yapmak istiyorsanız ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; Hamur yapmak için yarım paket margarin, bir su bardağı pudra şekeri, iki tane yumurta, bir paket şekerli vanilin, bir paket kabartma tozu, dört yemek kaşığı irmik, üç su bardağı un. Şerbeti için iki su bardağı toz şeker, üç su bardağı su, üç damla limon suyu ve üstü için 20 tane fındık. İlk olarak şeker ve su bir tencerede kaynatılır ve kaynadıktan sonra limon suyu damlatıldıktan sonra ocağın altı kapatılır.
Hamur için oda sıcaklığında bekletilen margarin, pudra şekeri, yumurta, vanilin, kabartma tozu, irmik ve un bir kap içinde yoğrulur. Yoğrulduktan sonra 15 dakika dolapta bekletilir. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvalanarak yağlı kağıt serilen tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir. Hepsinin üstüne birere tane fındık koyulur. Önceden ısıtılan 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra sıcak şekerparenin üstüne soğuyan şerbet dökülür. Şerbeti çektikten sonra servis yapılır.