Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Pastanede yapılmış gibi poğaça tarifi! Kimse el yapımı olduğunu anlamayacak

Komşularınızın ya da arkadaşlarınızın kıskanacağı tarifini almak için peşinizden koşacağı kabardıkça kabaran poğaçalar yapmak istemez misiniz? İşte bu harika poğaçalar için neler yapmanız gerektiğini aşamalı şekilde anlatacağız. İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 14.05.2024 15:02
Güncelleme Tarihi: 14.05.2024 15:02

Pastanede yapılmış gibi poğaça tarifi! Kimse el yapımı olduğunu anlamayacak

Çay davetlerinizde ve akşam sohbetlerinizde gelen misafirlerinizin pastaneden aldığınızı sanacakları o poğaça tarifi için tüm detaylar haberimizde…

işçi

TEPSİYE SIĞMIYOR. KABARAN POĞAÇA PİŞİRMEK İÇİN BİLMENİZ GEREKEN POĞAÇA PİŞİRME REÇETESİ

Tepsiye sığmayan yumuşak poğaçalar yapmanın tarifi ve püf noktaları

Paylaşacağımız poğaça tarifi ile evinizde kolaylıkla lezzetli ve nemli kekler yapabilirsiniz.

Poğaça Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle misafir sofralarında yumuşak hamur işleri vazgeçilmez hale geldi. Ancak puf puf poğaçalar nasıl yapılır, akılda tutulması gereken bazı ipuçları vardır. Yumuşacık kek yapmak için bilmeniz gereken poğaça tarifi ve daha fazlası için ayrıntılar haberimizde...

SODALI POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta akı

1 şişe maden suyu

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı toz şeker

1 paket instant maya

6 su bardağı un

İÇ HARCI İÇİN;

Peynirli Mayısdanoz

ÜZERİ İÇİN;

Yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

SODALI POĞAÇA TARİFİ

Hamura uygun bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ, yumurta akı ve maden suyunu ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Daha sonra tuz, şeker ve hazır mayayı ekleyip iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin. 5. bardaktan sonra un eklerken dikkatli olmanızı öneririm. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazır olan hamurumuzu süzüp üzerini temiz bir kapakla kapatalım ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Hamurumuz hacim olarak iki katına çıkınca açın ve havasını çıkaracak şekilde birkaç kez yoğurun. Daha sonra hamuru tezgâha alıp ikiye bölüyoruz. Her iki parçayı da 10 parçaya bölelim. Toplamda 20 parçamız olacak. Hamur parçalarını elinizde yuvarlayıp beze haline getirin. Bezelerimizden birini alıp kendi ellerimizle