Evinizde güzel bir ıslak kek yapmak istiyorsanız, sizlerin karşısına mükemmel bir tarifle geldik. Bu tarif bizzat 40 yıllık pastane ustalarından alındı. Meğerse yıllardır saklanan bu püf nokta sebebiyle tam kıvam tutturulamıyormuş! Bu tarifle artık lezzetinden bayılıp gideceğiniz bir ıslak kek yapmaya hazırsanız. Keyfinizi yerine getirecek lezzetli tarif sayesinde, misafirleriniz de tadına kesinlikle doyamayacak. İşte lezzet dolu ıslak kek tarifi…
PASTANE USULÜ ISLAK KEK TARİFİ MALZEMELERİ
Kek malzemesi ;
- 1 su bardağı ölçüsünde oda ısısında süt
- 1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 1.5 su bardağı ölçüsünde toz şeker
- 4 tane oda ısısında yumurta
- 2 su bardağı ölçüsünde un
- 3 yemek kaşığı ölçüsünde kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sos malzemesi ;
- 1 çay bardağı ölçüsünde toz şeker
- 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 2 su bardağı ölçüsünde süt
- 2.5 yemek kaşığı ölçüsünde kakao
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde tepeleme ekmeğe sürülen çikolata
Üzeri için;
- Fındık kırıntısı
PASTANE USULÜ ISLAK KEK TARİFİ YAPILIŞI
- İlk olarak, yumurta ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Kuru malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Malzemeler homojen bir karışım oluşturduktan sonra, kahvaltılık yağ ile yağladığımız bir borcama kek hamurunu dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt üst pişirmede yaklaşık 35-40 dakika süreyle pişirelim. Ancak her fırın farklılık göstereceği için kürdan kullanarak kontrollü bir şekilde pişirmeyi unutmayalım. Kürdan temiz çıkarsa, kek hazır demektir.
- Kek fırında pişerken, sosu hazırlamaya geçelim.
- Tencereye çikolata hariç tüm malzemeleri koyup iyice karıştıralım.
- Sonra çikolatayı ekleyip ocağa alalım.
- Şeker ve çikolata eriyene kadar, tam kaynatmadan karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Soğurken üzeri kabuklanabilir, bu yüzden ara ara karıştırarak soğutalım.
- Kek fırından çıktıktan sonra, ilk sıcağı çıkmasını bekleyerek 5 dakika bekleyelim.
- Ardından istediğimiz şekilde dilimleyip, soğumuş sosu kekin her tarafına eşit şekilde dökelim.
- Sosun tamamen çekmesi için bekleyelim.
- Yaklaşık 3-4 saat sonra, fındık kırıntısı serpilmiş halde servise hazır olan bu nefis keki afiyetle tüketebilirsiniz. Deneyecek olanlara kolaylıklar dileriz!