DOLAR
34,17 -0,1%
EURO
38,18 0,26%
ALTIN
2.936,82 -0,13%
BITCOIN
2.234.003,89 -1,01%

Paris'te Öğrenciler Gazze İçin Destek Gösterisi Düzenledi

Paris'te öğrenciler, Gazze'ye yönelik saldırılara karşı protesto düzenleyerek Filistin'e destek verdi.

Yayın Tarihi: 26.09.2024 20:29
Güncelleme Tarihi: 26.09.2024 20:29

Paris'te Öğrenciler Gazze İçin Destek Gösterisi Düzenledi

Paris'te Öğrenci Gösterisi

Fransa'nın başkenti Paris'te, öğrenciler İsrail'in Gazze üzerindeki saldırılarına karşı destek gösterisi düzenledi. Bu etkinlik, kötü hava koşullarına rağmen Pantheon Meydanı'nda toplandılar.

Pankartlarla Duygu İfadesi

Filistin yanlısı öğrenciler, Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi'nin iki İsrail üniversitesiyle olan işbirliğini sonlandırmasını talep etti. Göstericiler, "Soykırımı durdurun!" yazılı pankartlar tutarak, Filistin ve Lübnan bayraklarını dalgalandırdı.

Sloganlarla Destek

Filistin kefiyesi takan katılımcılar, "Yaşasın Filistin!", "İsrail katil, Sorbonne suç ortağı!", ve "Özgür Filistin!" sloganları atarak seslerini duyurdular.

Politik Destek

Aşırı solcu politik parti Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) üyesi milletvekili Thomas Portes de eyleme katıldı. Etkinlikte söz alan Yasmine isimli öğrenci, Kudüs İbrani Üniversitesi'nin Filistinli aileleri yerinden ederek genişlediğini ifade etti.

Eleştiriler ve Çağrılar

Yasmine, Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi'nin Kudüs İbrani Üniversitesi ile işbirliğini eleştirerek, bu durumun Filistin topraklarının gasbını normalleştirdiğini belirtti. Manel isimli bir başka öğrenci ise üniversitenin işbirliği yaptığı iki İsrail üniversitesini "Gazze'deki soykırıma ortak olmakla" suçladı ve İsrail'e çağrıda bulundu.

İsrail Üniversitelerinin Rolü

İşbirliklerinin ciddi sonuçları olduğunu vurgulayan Matheo isimli öğrenci, İsrail üniversitelerinin öldürücü politikalar için hazırlanan birer basamak olduğunu ifade etti. Bu üniversitelerin, İsrail ordusuna hazırlık eğitimi verdiğini, çatışma bölgelerinde kullanılan askeri ekipman geliştirdiğini belirtti.

Fransa'nın başkenti Paris'te öğrenciler, yaklaşık 1 yıldır İsrail'in saldırılarına maruz kalan...

Fransa'nın başkenti Paris'te öğrenciler, yaklaşık 1 yıldır İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'ye destek gösterisi düzenledi. Filistin destekçisi öğrenciler, kötü hava koşullarına rağmen Paris'te Pantheon Meydanı'nda bir araya geldi.