DOLAR
34,25 -0,01%
EURO
37,6 0,19%
ALTIN
2.883,06 0,05%
BITCOIN
2.132.134,02 0,14%

Paris'te Kadın Hakları Savunucularından Filistin'e Destek Gösterisi

Paris'te kadın hakları savunucuları, Filistin destekçileriyle İsrail'e ambargo çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 00:33
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 00:33

Paris'te Kadın Hakları Savunucularından Filistin'e Destek Gösterisi

Paris'te Protesto Gösterisi

Fransa'nın başkenti Paris'te, Filistin destekçisi kadın hakları savunucuları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi için gösteri düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan eylemciler, Tel Aviv hükümetine silah ambargosu talebinde bulundu.

Ateşkes Çağrısı

Göstericiler, İsrail'in Gazze'de bir yıldır süren saldırılarının durdurulmasını ve bölgede kalıcı bir ateşkes sağlanmasını istedi. Kalabalık, Bastille Meydanı'na kadar yürüyerek, bu taleplerini dile getirdi.

Görüntülerle Duygu Paylaşımı

Protestocular, omuzlarına taktıkları kefiyelerle birlikte Filistin ve Lübnan bayrakları taşıdılar. Gazze'deki sivillerin fotoğraflarını ve İsrail saldırılarında yaşamını yitirenlerin anısına mumlar yakarak duygu paylaştılar.

Protestoda Seslenenler

Filistin asıllı bir üniversite öğrencisi olan Yasmine, Filistinli kadınların direnişinin dünyaya örnek olduğunu belirtti. Yasmine, "Gazzeli kadınlar, 17 yıllık zorlu bir abluka altında nasıl yaşandığını gösteriyor" dedi.

Toplumsal Adalet Talebi

30 yaşındaki eylemci Charlie, hem Filistinli kadınların maruz kaldığı çifte baskıyı hem de Fransa hükümetinin sağladığı desteklerin detayı hakkında düşüncelerini paylaştı. Charlie, "Gazze'ye ulaşamayan temel yardımlar beni utandırıyor. Fransa'nın bu duruma aktif katılım sağlaması karşısında çaresizim" ifadelerini kullandı.

Sonuç

Gösteri, Filistin halkı için dayanışma ve destek çağrısıyla son buldu. Kadın hakları savunucuları, bu olayların devam etmemesi için uluslararası topluma çağrıda bulundu.