DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.239.594,25 0,13%

Paris'te İsrail'in Saldırılarına Karşı Protesto Düzenlendi

Paris'te, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarına tepki gösteren bir protesto gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 28.09.2024 20:36
Güncelleme Tarihi: 28.09.2024 20:36

Paris'te İsrail'in Saldırılarına Karşı Protesto Düzenlendi

İsrail'in Gazze ve Lübnan'a Yönelik Saldırılarına Protesto

Fransa'nın başkenti Paris'te, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarına karşı güçlü bir protesto gerçekleştirildi.

Masumlar Çeşmesi'nde Toplandılar

Paris'in 1. bölgesindeki Masumlar Çeşmesi etrafında toplanan kalabalık, Filistin ve Lübnan bayraklarıyla birlikte, 2022 yılında İsrail askerleri tarafından hayatını kaybeden Filistinli muhabir Şirin Ebu Akile'nin fotoğraflarını taşıdı.

Göstericiler, "Gazze'de soykırıma son verin" ve "İsrail'i boykot edin" yazılı afişler ile eyleme katıldılar.

İnsanlık İçin Çağrı

Boyunlarına, Filistin bayrağının renklerinin bulunduğu kırmızı, yeşil ve siyah kefiyeler takan protestocular, İsrail saldırılarına son verilmesi ve Fransa'nın Tel Aviv'e silah ihracatını durdurması için çağrıda bulundu.

"İnsanlık nerede?" yazılı bir afiş ile beraber, "Soykırımı durdurun" yazılı Filistin bayrağı, eylem alanındaki bir binaya asıldı.

Sağlık Çalışanlarından Destek

Gazze'ye destek amacıyla beyaz önlükleriyle katılan sağlık çalışanları da dikkat çekti.

Protestoya Katılanlar Ne Dedi?

Çeşitli yaşlardan ve kökenlerden katılımcılar, durumu kınayarak sorunun çözülmesi için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladılar. Soyadını vermek istemeyen 23 yaşındaki Cyrena, dünyada çok fazla haksızlık yaşandığını ve Batı'nın bu sorunlar karşısında sessiz kaldığını belirtti.

Cyrena, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının sürpriz olmadığını, bunun Gazze’deki saldırıların devamı olduğunu ifade etti. Ayrıca, "Ailesi orada mahsur kalmış olan Lübnanlı arkadaşlarım ve meslektaşlarım var. Hala Batı'dan bir eylem yok," dedi.

Son olarak, Cyrena, İsrail ile yapılan silah anlaşmalarının sona ermesi gerektiğini vurguladı. Ona göre, bölgede yaşanan sorunların temelinde İsrail'in silahlanması yatmakta.