DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.153.665,12 -0,05%

Parasını ona yatıran zengin olacak! Ünlü ekonomist yatırımın yeni adresini verdi

31 Mart yerel seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte yatırım araçlarının yönü de sorgulanıyor. Ekonomist Evren Devrim Zelyut ise, son açıklamasında yerel seçim sonrası yatırımcılara kazanç getirecek yatırım araçlarını aktardı

Yayın Tarihi: 04.04.2024 20:34
Güncelleme Tarihi: 04.04.2024 20:34

Parasını ona yatıran zengin olacak! Ünlü ekonomist yatırımın yeni adresini verdi

31 Mart günü gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından yatırım araçlarının seyri yakından takip edilmeye başlandı. Türkiye'nin tanınmış ekonomistlerinden Evren Devrim Zelyut ise, yatırımcılara kazanç getirecek bazı yatırım araçları hakkında bilgiler verdi.

ZELYUT: SİYASİ İNTİHAR OLABİLİR!

Evren Devrim Zelyut, açıklamasında yerel seçimlerden sonra ekonominin dolar sıkıntısı çektiğini ve Mehmet Şimşek'in gönderilmesinin siyasi bir intihar olabileceğini söyledi. Zelyut, konuşmasında “Bazıları Şimşek'i gönderebileceklerini söylüyor; ama bu anlamsız olurdu. Şimşek sıkı para politikası durumundan vazgeçmeyecek ve zararları kapatmak için fon dağıtımına odaklanmayacak. Çünkü para dağıtırken rezerv para olmadığından Hazine ya da merkez bankasının para basması gerekiyor. Bu da hiperenflasyona sepep olur." ifadelerini kullandı.

Parasını ona yatıran zengin olacak

“DOLAR DÖVİZİ 42 46’DA KALACAK”

Merkez Bankası'nın para basarak enflasyona neden olduğuna dikkat çeken Zelyut, “Bu nedenle kısıtlayıcı para politikası sürdürülecek. Bu politika devam ederse döviz kurunu dolara 42 ila 46 lira seviyesi arasında ama yüksek faizle tutacağız" dedi.

Son olarak seçimin sonrasında neler olacağını anlatan Zelyut, şunları söyledi:

“Bu durum 2024, 2025 ve 2026'da işçilerin sıkıntı yaşaması anlamına geliyor. Bu şirketlere kim yatırım yapar Borsada kârlı ve kârlı olan kazanacak ama işçiler ezilecek Her ne kadar politikalarla enflasyonu yüzde 30'a ya da 20'ye düşürerek cumhurbaşkanlığı seçimine katılmaya çalışsalar da bu 2027'ye kadar sürecektir."

EDİTÖRÜN NOTU: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.