DOLAR
34,1 -0,32%
EURO
38,08 -0,1%
ALTIN
2.873,67 -1,65%
BITCOIN
2.142.489,47 0,4%

Papa Franciscus'tan Kardinallere Tasarruf Çağrısı

Papa Franciscus, kardinallere gereksiz harcamaları azaltmaları gerektiğini belirtti ve ekonomik reformları hatırlattı.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 20:58
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 20:58

Papa Franciscus'tan Kardinallere Tasarruf Çağrısı

Papa Franciscus'tan Kardinallere Tasarruf Çağrısı

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, kardinallerine mali disiplin konusunda önemli bir çağrıda bulundu. 16 Eylül'de kardinallere gönderdiği mektupta, gereksiz harcamaların kesinlikle kesilmesi gerektiğini vurguladı.

Mali Reformların Önemi

Vatikan Basın Ofisi aracılığıyla yayınlanan mektupta, Papa, on yıl önce başlatılan mali ekonomik reformu hatırlatarak, bu reformların etkinliğini artırmaları için kardinallerine seslendi. "Gereksiz harcamalardan kaçının" diyen Papa, maliyetleri düşürme çabalarının arttırılması gerektiğinin altını çizdi.

Somut Adımlar Atılmalı

Papa Franciscus, kardinallerden yalnızca ekonomik reformlara bağlılıklarını yenilemelerini değil, aynı zamanda maliyetleri azaltma konusunda somut adımlar atmaları gerektiğini de talep etti. Mektubunda, Vatikan'ın sıfır mali açık hedefinin, yalnızca teorik değil, aynı zamanda ulaşılabilir bir hedef olduğunu belirtti.

Dönüşüm Sürecinde Destek Çağrısı

Papa, bu dönüşüm sürecinde kardinallerin destek olmalarını ve kendi görevlerini yerine getirmelerini istedi. 2021 yılında Kovid-19 pandemisi dolayısıyla maliyetleri azaltma adına kardinallere maaş kesintisi yapma yönünde bir Papalık Nizamnamesi çıkaran Papa, bütçenin sıkı kontrol altında tutulması gerektiğini savunuyor.

Kardinaller, Katolik Kilisesi'nin ruhban sınıfında Papa'dan sonraki en yüksek mevkide bulunuyor ve bu nedenle Papa'nın tasarruf çağrısının kilise içindeki etkileri büyük önem taşıyor.