DOLAR
34,14 0,28%
EURO
37,77 0,23%
ALTIN
2.919,03 0,21%
BITCOIN
2.073.447,62 0,34%

Pakistan ve Malezya İkili İlişkilerini Geliştirmeye Karar Verdi

İki ülke liderleri, İslamabad'da yaptığı görüşmeyi değerlendirerek işbirliğini güçlendirmeye yönelik adımlar attı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 13:45
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 13:45

Pakistan ve Malezya İkili İlişkilerini Geliştirmeye Karar Verdi

Pakistan ve Malezya Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi

Pakistan'ın İslamabad kentinde, Pakistan ve Malezya başbakanları arasındaki görüşmelerde iki ülke ilişkilerini geliştirmeye yönelik önemli adımlar atıldı.

Resmi Ziyaret ve Görüşmeler

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile gerçekleştirdiği görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Müslümanların karşılaştığı zorluklar hakkında da fikir alışverişinde bulundu.

İşbirliği ve Mekanizmalar

Görüşmede, taraflar arasında karşılıklı işbirliğini artırmaya yönelik somut adımlar atılması ve yeni bir mekanizmanın kurulması hususunda mutabık kalındı. İki lider, ilişkilerin gelişiminde her seviyede yürütülecek diyalogların ve ziyaretlerin önemini vurguladı.

Ticaret ve Ekonomik İlişkiler

Malezya Başbakanı, Pakistan'ın Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ile sürdürdüğü ilişkilerden memnuniyet duyduğunu belirterek, bu alanda işbirliğini daha da artırma arzusunu ifade etti. Ayrıca, görüşmelerin ardından serbest ticaret anlaşması ve bazı mutabakat zaptları imzalandı.

Gelecek Hedefler

2023-2024 yıllarında, Pakistan ve Malezya arasındaki ticaret hacminin 1.5 milyar dolar olması bekleniyor. Malezya'nın önümüzdeki yıl ASEAN dönem başkanlığını üstlenecek olması da bu ilişkiler açısından büyük bir fırsat sunuyor.

Başkan İbrahim'in, Kasım 2022'de göreve gelmesinden bu yana Pakistan’a yaptığı ilk resmi ziyaret, iki ülkenin ilişkileri için tarihi bir adım anlamına geliyor.