DOLAR
34,12 -0,13%
EURO
38,16 -0,03%
ALTIN
2.914,53 0,06%
BITCOIN
2.189.956,51 0,04%

Pakistan, İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırılarını Kınadı ve Acil Önlem Çağrısı Yaptı

Pakistan, Lübnan'a yönelik İsrail saldırılarına karşı uluslararası toplumu acil adım atmaya davet etti.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 19:22
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 19:22

Pakistan, İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırılarını Kınadı ve Acil Önlem Çağrısı Yaptı

Pakistan'ın Acil Çağrısı

Pakistan yönetimi, İsrail'in Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırıları "mümkün olan en güçlü şekilde" kınadı ve uluslararası topluma acil önlem alması gerektiğini duyurdu.

Lübnan'a Yönelik Saldırılar

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği bu saldırılar, Birleşmiş Milletler sözleşmesi ve uluslararası hukukun ciddi ihlali olarak nitelendirildi. Ayrıca, söz konusu saldırıların istikrarsız olan bölgede barış ve güvenliği tehdit eden tehlikeli bir tırmanış olduğunu ifade ettiler.

Dayanışma Vurgusu

Pakistan, Lübnan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tam destek verdiklerini belirtti. Açıklamada, Lübnan halkıyla dayanışma içinde oldukları ve onların barış ve güvenlik içinde yaşama haklarını savundukları vurgulandı.

Uluslararası Toplumdan Beklentiler

Açıklamanın devamında, "İsrail'i bölgedeki maceracı ve saldırgan eylemleri nedeniyle sorumlu tutmak için uluslararası toplumdan acil adımlar atmasını talep ediyoruz," denildi.

İsrail'in Hava Saldırıları

İsrail ordusunun 23 Eylül itibarıyla Lübnan'a yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucu, Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere 558 kişi yaşamını yitirdi, 1835 kişi yaralandı.

Göç ve Eğitim Durumu

Beyrut ve kuzey bölgelerine doğru bir göç akını söz konusu. Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülkede eğitime ara verildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı, saldırılar sonrası yerinden edilen vatandaşların barınması için güneydeki okulların açıldığı bilgisini paylaştı.

İsrail'de Yaralanmalar

İsrail'in Hayfa bölgesindeki Rambam Hastanesi, Lübnan'dan atılan roketler sonucu hastaneye gelen 11 hafif yaralıyı kabul etti. Nehariye kentinde ise 9 kişinin hafif yaralandığı bildirildi. Haaretz gazetesi, 22 Eylül'de Aşağı Celile bölgesinde trafik kazasında 1 kişinin öldüğünü, 1 kişinin ağır yaralandığını aktardı.