DOLAR
34,68 -0,25%
EURO
36,69 -0,22%
ALTIN
2.965,98 -1,07%
BITCOIN
3.340.208,74 -1,54%

Pakistan, Hindistan Medyasının İddialarını Reddetti

Pakistan, eski Bangladeş Başbakanı Hasina'nın istifasında rolü olduğu yönündeki Hint medyasının iddialarını yalanladı.

Yayın Tarihi: 09.08.2024 22:40
Güncelleme Tarihi: 09.08.2024 22:40

Pakistan, Hindistan Medyasının İddialarını Reddetti

Pakistan, Hindistan'ın İddialarını Yalanladı

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mümtaz Zehra Beluç, Hint medyasının eski Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid'in istifasına yol açan olaylarda İslamabad'ın herhangi bir rolü olduğu yönündeki iddialarını kesin bir dille reddetti. Bu açıklamalar, İslamabad'da düzenlenen haftalık basın toplantısında yapıldı.

Hindistan Medyasının Suçlamaları

Beluç, Hindistan medyasının Bangladeş'teki hükümetin istifası sürecine Pakistan'ın müdahale ettiği yönündeki suçlamalarını kınadı. "Hindistan gibi bir komşunun, Pakistan'ı bugünlerdeki iç meselelerde suçlama alışkanlığını sürdürdüğünü görmek üzücü," şeklinde konuştu.

Bangladeş ile İyi İlişkiler

Beluç, "Pakistan, Bangladeş'te yaşanan olaylarla hiçbir bağlantısı olmadığını belirtir. Ülkemiz, Bangladeş halkı ile dostluk ilişkilerini sürdürmekte ve bu ilişkilerin daha da kuvvetlenmesini arzulamaktadır," dedi.

Öte yandan, Beluç, "Pakistan hükümeti ve halkı, Bangladeş halkına desteklerini ifade etmekte ve bu süreçte barışçıl bir normalleşme sürecini dile getirmektedir," ifadelerini kullandı.

Bangladeş'teki Olayların Arka Planı

Bangladeş'te, 1971 Bağımsızlık Savaşı'na katılanların çocuklarına kamuda kontenjan ayrılması kararının ardından başlatılan protestolar, Temmuz ayında gerçekleşti. Temmuz sonunda Yüksek Mahkeme'nin kontenjan oranlarını düşürmesiyle gösterilerin sona erdiği açıklanmıştı. Ancak, gösteriler sırasında yaşanan şiddet olaylarından sorumlu tutulan Cemaat-i İslami Partisi'nin yasaklanması sonrasında protestocular, adalet talebiyle sokaklara döküldü.

Başbakan Şeyh Hasina'nın, askeri helikopterle Hindistan'a gitmesinin ardından istifa ettiği ve geçici bir hükümetin kurulacağı duyurulmuştu. 8 Ağustos'ta Nobel ödüllü Muhammed Yunus, geçici hükümetin başkanı olarak göreve başlamıştı.