DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.243.433,05 -0,05%

Pakistan'da İnşaat İşçilerine Yönelik Silahlı Saldırı: 7 Kayıp

Belucistan'da düzenlenen saldırıda 7 inşaat işçisi hayatını kaybetti, güvenlik güçleri operasyon başlattı.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 16:06
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 16:06

Pakistan'da İnşaat İşçilerine Yönelik Silahlı Saldırı: 7 Kayıp

Silahlı Saldırı Sonucu 7 İşçi Hayatını Kaybetti

Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde, Panjgur ilçesinde kimliği belirsiz silahlı saldırganlar tarafından düzenlenen bir saldırıda 7 inşaat işçisi yaşamını yitirdi. Olay, dün gece inşatta çalışan işçilere yönelik gerçekleştirildi.

Olayın Ardından Yapılan Açıklamalar

Emniyet yetkilileri, saldırıda 7 işçinin hayatını kaybettiğini ve bir kişinin de yaralandığını bildirdi. Saldırıya uğrayan işçilerin tamamının Pencap vilayetinden çalışmak için Panjgur'a geldikleri öğrenildi.

Saldırının Failleri ve Güvenlik Önlemleri

Henüz hiçbir grup saldırıyı üstlenmezken, güvenlik güçleri faillerin Belucistan'daki ayrılıkçı gruplara mensup olabileceği üzerinde duruyor. Bu kapsamda, güvenlik güçleri saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

Geçmişteki Benzer Olaylar

Belucistan eyaletinin Musalhel ilçesinde geçen ay da benzeri bir saldırı yaşanmış; Pencap'tan gelen işçilerin bulunduğu otobüs ve kamyonlar durdurularak açılan ateş sonucunda 23 kişi hayatını kaybetmişti.

Artan Terör Saldırıları ve Ulaşım Problemleri

Son yıllarda Pakistan'da terör saldırılarındaki artış dikkat çekiyor. Özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde yoğunlaşan bu saldırılar, etnik gruplar tarafından gerçekleştiriliyor. Pakistan, Taliban'ın saldırılarını Afganistan'dan organize ettiğini öne sürerken, Afgan yönetimi bu iddiaları reddediyor.

Belucistan Kurtuluş Ordusu'nun Faaliyetleri

Belucistan'da dikkat çeken bir diğer grup ise Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA). Bu grup, Belucistan'ın Pakistan'dan ayrılması için aktif olarak çalışmalar yürüterek güvenlik güçlerine, diğer bölgelerden gelen işçilere ve yerel şirketlere saldırılar düzenliyor.