DOLAR
34,15 -0,03%
EURO
38,17 0,03%
ALTIN
2.928,53 -0,5%
BITCOIN
2.235.922,06 0,51%

Pakistan, BM'ye İsrail'i Durdurma Çağrısı Yıldırım Hızında Çıkardı

Pakistan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından İsrail'i kınadı ve BM'den önlem alınmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 16:44
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 16:44

Pakistan, BM'ye İsrail'i Durdurma Çağrısı Yıldırım Hızında Çıkardı

Pakistan'dan Kritik Açıklama

Pakistan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümü sonrası, İsrail'in saldırılarını kınadı ve Birleşmiş Milletler'e (BM) bu ülkenin durdurulması için çağrıda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Pakistan, Orta Doğu’daki artan İsrail maceracılığını şiddetle kınıyor. İsrail’in sivil nüfusa yönelik durmaksızın sürdürdüğü saldırılar ve uluslararası hukuku hiçe sayması endişe verici boyutlara ulaştı.” denildi.

İsrail'in Saldırıları ve Sonuçları

Açıklamada, son günlerde İsrail Hava Kuvvetleri'nin Lübnan üzerindeki ihlalleri ve sivilleri hedef alan saldırılarının güvenlik ve istikrarı tehdit ettiği vurgulandı. Saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilendi.

Hizbullah Liderinin Ölümü ve Yansımaları

Hizbullah lideri Nasrallah’ın ölümünün bölgedeki kırılgan durumu daha da gerdiği belirtildi. Pakistan, Lübnan halkıyla dayanışma içinde kalmaya devam ettiğini ifade etti.

BM'ye Çağrı

Açıklamada ayrıca, “BM Güvenlik Konseyi’ni bölgedeki maceracılığı ve uluslararası hukukun ihlalleri nedeniyle İsrail’i durdurmaya ve Orta Doğu’da kalıcı barışı tesis etmeye çağırıyoruz.” şeklinde ifadeler yer aldı.

İsrail'in Saldırılarında Can Kaybı

İsrail, 8 Ekim 2023’ten bu yana, Hizbullah ile çatışmalara devam etmektedir. 17-18 Eylül tarihlerinde bu örgütün iletişim cihazlarına yönelik saldırılarda 1052 kişi yaşamını yitirirken, bunların arasında 104 çocuk ve 194 kadın bulunmaktadır.

Göç Hareketleri

Lübnan’ın güney bölgesinden başkent Beyrut’a ve diğer kuzey bölgelerine büyük bir göç dalgası sürerken, Suriye’ye de on binlerce insanın göç ettiği bildiriliyor. Hizbullah ise İsrail’e karşılık olarak roket ve füzelerle karşılık vermektedir. Ancak bu saldırılarda İsrail tarafında büyük bir hasar bildirilmediği belirtiliyor.