DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.131.131,52 0,3%

Özgür Özel TMMOB'da konuştu: Erdoğan'a anayasa yapamayız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yeni anayasaya dair çeşitli değerlendirmelerde bulundu ve "Erdoğan'a anayasa yapmayız" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 31.05.2024 17:57
Güncelleme Tarihi: 31.05.2024 17:57

Özgür Özel TMMOB'da konuştu: Erdoğan'a anayasa yapamayız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 48'inci Olağan Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Özel, yeni anayasa gündemine değindi. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin lideri Özgür Özel, bugün TMMOB’un 48’inci Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Konuşmasında görüşmelere devam ettiği yeni anayasa çalışmalarına yönelik çeşitli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasa talebine değinen Özel, mevcut anayasada ne yapıldığını sordu. Ayrıca anayasanın her doğana göre yağıldığında herkese uyacağını söyledi. Ayrıca anayasanın yalnızca 8 yıl önce değiştirilmesine dikkat çekti. 

Bir kişiye değil, herkese uygun bir anayasa olması gerektiğini ima eden Özel, yeni anayasaya gerek olmadığını belirtti. Ayrıca Özel, tüm milletin mutabık olması durumunda masaya oturacağını söyleyerek şunları kaydetti: 

“O 17 milyon 499 bin kişinin sadece bize oy veren, muhalefete oy veren her bir bireyin rızasını bir yeni anayasada oluşturmak, mevcut anayasaya tam uyum gerektirir. Muhalefete oy veren her bir bireyin rızasını yeni anayasada oluşturmak mevcut anayasaya tam bir uyum gerektirir.”

“Erdoğan’a anayasa yapmayız”

Öte yandan Özgür Özel önce seçmenlerin anayasa konusunda onay vermesi gerektiğini vurgulayarak muhalefet seçmeni ima etti. Hükümetin muhalefete güvence verecek bir yönetim anlayışı belirlemesi, antidemokratik davranışlardan uzaklaşılması ve tüm süreçte Anayasa Mahkemesi’ne dahi karşı çıkan yaklaşımdan uzaklaşılması durumunda, CHP’nin sivil bir anaysa yapabileceğini söyledi ve ekledi: 

“Her doğan için anayasayı herkesle konuşuruz ama her doğana anayasa yaparız, Erdoğan’a anayasa yapmayız."