Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Özgür Özel: İşimiz gücümüz emeklidir, emekçidir, esnaftır, çiftçidir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Giresun'daki Atatürk Meydanı'nda düzenlenen mitingde, dünyada fındık üretiminin büyük bir kısmının Türkiye'de gerçekleştirildiğini belirtti. Özel, fındıkta daha fazla hak talep ederek üreticilerin refahını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yayın Tarihi: 20.03.2024 18:32
Güncelleme Tarihi: 20.03.2024 18:32

Özgür Özel: İşimiz gücümüz emeklidir, emekçidir, esnaftır, çiftçidir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Giresun'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, dünyada fındık üretiminin büyük bir kısmının Türkiye'de gerçekleştiğini ancak ülkenin bu alandaki potansiyelini tam olarak kullanamadığını belirtti.

Fındık üretiminde Türkiye'nin önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Özel, Giresun'un en kaliteli fındığı üreten illerden biri olduğunu dile getirdi. Ancak, Türkiye'nin fındık ihracatından hak ettiği payı alamadığını ifade etti. Özel, fındık sektöründe alan bazlı destekleme ödemelerinin artırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

CHP'nin sosyal demokrat bir parti olduğunu vurgulayan Özel, emekliler, emekçiler, esnaf, çiftçi gibi toplumun temel unsurlarının önemine dikkat çekti. Ancak, hükümetin emeklilere yönelik vaatlerini yerine getirmediğini savundu ve emeklilere daha fazla destek sağlanması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Özel, Meclis'in pazartesi günü açılması ve salı günü emeklilere zam yapılması çağrısında bulundu. Partisinin Giresun Belediye Başkan adayı Fuat Köse'ye destek isteyen Özel, farklı kesimlerden Giresunluları CHP'ye oy vermeye davet etti.

Özel'in Bulancak ilçesinde yol kenarında bekleyen partililer ve vatandaşlarla selamlaşması da dikkat çekti.