Bist 100
10.647,91 0%
DOLAR
32,88 -0,25%
EURO
35,18 -0,54%
ALTIN
2.438,47 -0,29%

Özgür Özel Erdoğan’a asgari ücret yanıtı verdi: Müzakere yoksa yapılacak iş mücadeledir!

Muhalefet lideri Özgür Özel, asgari ücrete zam yapmayacak olan iktidara karşı tüm emekçileri Kocaeli'de yapılacak olan Büyük Emek Mitingi'ne davet etti.

Yayın Tarihi: 26.06.2024 13:41
Güncelleme Tarihi: 26.06.2024 13:41

Özgür Özel Erdoğan’a asgari ücret yanıtı verdi: Müzakere yoksa yapılacak iş mücadeledir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı normalleşme açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’den yanıt geldi. 

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Grup Toplantısı’nda yaptığı normalleşme açıklamasına yanıt verdi. Erdoğan’ın açıklamasını “pek normal bulmayan” Özgür Özel, açıklamaların da normalleşmesi gerektiğini vurguladı. Partisinin yerel seçimden zaferle ayrıldığını anımsatan Özgür Özel, kibre kapılmayarak Erdoğan ile görüştüklerini aktardı. 

El sıkışmak için tek el değil, iki el gerektiğini söyleyen Özel, yıllar sonra Erdoğan ile el sıkışıldığını ve muhalefeti belli bir şekle sokmak için ittifak ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) gönlünün yapılmaya çalışıldığını şöyle aktardı: 

“Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir.”

Asgari ücret zammı için sokaklarda olacağız! 

Asgari ücrete zam yapılmayacağının bugün tekrar söylendiğini kaydeden Özgür Özel, 30 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Büyük Emek Mitingi’ne çağrıda bulundu. Asgari ücrete zam yapmayacak olan iktidar ile müzakerenin kalmadığını artık yapılacak işin de mücadele olduğunu söyledi. Asgari ücrete yapılmayan zammın cevabını vermek üzere sokaklara döküleceklerini söyleyen Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı: 

“30 Haziran günü Kocaeli'nde yapılacak olan Büyük Emek Mitingi'nde biz  iktidara asgari ücrete zam yapmama noktasındaki tavrına cevabını vermek üzere sokaklarda olacağız.”