DOLAR
34,25 -0,04%
EURO
37,59 0,13%
ALTIN
2.871,57 1,33%
BITCOIN
2.134.663,17 1,12%

Özgür Özel'den Kritik Açıklamalar: Siyasi Yasak ve Ekonomi Eleştirileri

CHP lideri Özgür Özel, İmamoğlu davası ve hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi, sığınmacı sorununa dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 17:35
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 17:35

Özgür Özel'den Kritik Açıklamalar: Siyasi Yasak ve Ekonomi Eleştirileri

Özgür Özel, CHP Grup Toplantısında Konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu hakkındaki dava sürecine değinen Özel, "Eğer bu dava siyasi yasakla sonuçlansın, en kötüsü geride kalmadı, en kötüsü önümüzde." ifadelerini kullandı.

İsrail İle Ticaretin Süregeldiğini İddia Etti

Özel, Türkiye ve İsrail arasındaki ticaretin durdurulması çağrısında bulunarak, 47 bin kişinin hayatına mal olan saldırılar ve Netanyahu hükümetinin tutumuna dikkat çekti. "O verilere ulaştık. Ne gördük biliyor musunuz? İsrail ile ticaret cayır cayır devam ediyor." diyerek tepkisini dile getirdi.

Hükümetin Ekonomi Politikalarını Eleştirdi

Özgür Özel, Türkiye'nin internet hızındaki başarısızlıklarını eleştirerek, "İnternet hızında 161 ülke arasında 106'ncı sıradayız. Ekonomiyi düzeltme konusunda iktidar sınıfta kalmıştır," dedi. Aylık enflasyon oranlarına yönelik kaygılarını dile getirirken, "Enflasyonu eksi yapmadan fiyatlar düşmez," mesajını verdi.

Sığınmacı Sorununa Dikkat Çekti

İdlib'deki gelişmelere de değinen Özel, Esad’ın genel af ilan ettiğini hatırlatarak, Türkiye'nin sığınmacı sorununa çözüm bulunması çağrısında bulundu. "Madem ki artık orada şartlar olgunlaştı, genel af da çıktı; herkesin memleketi güzel," ifadesini kullandı.

İmamoğlu Davasına Dikkat Çekti

CHP lideri, İmamoğlu’nun hukuki durumuna ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. "Bu meselenin özü Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak getirme değil, Türk milletinin seçme hakkına saldırıdır," dedi.

Gülşah Durbay’a Destek Verdi

Özel, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hakkında gerçekleştirilen iftiralar için de sert sözler sarf etti. Durbay’ın partisinin ilkelerine bağlı bir insan olduğunu belirten Özel, iktidara karşı duruş ve birliktelik mesajı verdi.

Son Sözleri: "Hodri Meydan"

Son olarak, Özgür Özel, muhalefet güçlerine yönelik cesur ve kararlı bir duruş sergileyerek, "Hodri meydan, buradayız, teslim olursak namerdiz," şeklindeki ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.